איסור עסקאות בירושה עתידה

  • עינייני ירושה
    אלמוני | 14/06/2023 09:20

    שלום רב,

    אבי נפטר לפני למעלה משנתיים. בסמיכות למות אבי (כחודשיים לפני שנפטר) גילינו (אני ו2 האחים שלי מאותה האמא) גילינו שיש לנו אחות של אבא עם אשה אחרת מחוץ לנישואין. הוא הסתיר את זה מאיתנו כ26 שנה.

    לאחר שהסיפור התגלה אבא סיפר לנו שהוא החתים את אותה אחות ואת אמא שלה שהן לא ייצרו איתנו קשר וגם לא יבקשו כסף ממנו או ממשפחתו. לצערנו הרב אבא לא השאיר צוואה. בתוצאה מכך היום אנחנו בסיטואציה שהאחות מחוץ לנישואין קיבלה רבע מהירושה (למרות שהבנתנו זה איננו היה רצון אבא שלנו מהחוזה החתום וגם מהקלטות שיש לנו שאומר לנו את זה בצורה מפורשת).

    השאלה שלי הי כזאת: אבא אמרה שעורכת הדין אמרה לו שהוא מוגן מפני כך שיידרשו ירושה (יש הקלטה שהוא אומר את זה על עורכת הדין וכאמור יש את החוזה). שהחתימה את החוזה בינו לבין האחות ואמא שלה שלא יהיה להן תביעות כספיות כאלה או אחרות ולא ייצרו איתנו קשר (היא יצרה איתנו קשר וסיפרה לנו את הסיפור וכאמור כן היו לה דרישות כספיות, אם כי זה אינו חוזה ירושה). האם אנחנו יכולים לעשות משו נגד אותה עורכת דין שהתרשלה בתקפקידה או את האחות שלקחה ירושה למרות שאינו היה רצון האב?

    יש הקלטה של האחות מספרת לנו שהיא אחותנו - כלומר, הפרה את החוזה בינה לבין אבא ז״ל

    • איסור עסקאות בירושה עתידה
      עו"ד אורית אוחנה | 15/06/2023 11:26

      שלום,

      שאלתך ארוכה לפורום זה ונראה כי טענתך בעניין רשלנות מקצועית, לכאורה, של עו"ד ועל כן אינה מתאימה לפורום זה. אך שים לב, כי חוק הירושה אינו מאפשר עסקאות בירושה עתידה, כאשר סעיף 8(T) קובע כי "הסכם בדבר ירושתו של אדם וויתור על ירושתו שנעשו בחייו של אותו אדם – בטלים". אם אביך המנוח היה עורך צוואה, יכול היה לקבוע מי יהיו היורשים, אך מכיוון שלא ערך, ברירת המחדל היא חוק הירושה.

      בריאות!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com