תכנון גרוע של דירת תמורה

  • תמ"א 38/2: כפיה של דירה על בעלת דירה
    שלומית | 11/06/2023 22:08

    שלום רב,, שאלה נוספת, פרטיקולרית: 1. בבניין שלנו 11 חתמו מתוך 21, והיזם מפעיל לחץ עצום על אנשים לחתום. הוא כופה עלי דירה נוראית--בלי לשאול אותי בכלל, וממשיך לכפות אותה למרות התנגדויות חוזרות שלי, כולל דרך עורכי דין. הדירה הנוכחית שלי מלבנית, עם נוף פתוח, שלושה כיווני אוויר, שני חדרי אמבטיה וחדרי שינה רחוקים זה מזה. הדירה שהיזם מנסה לכפות עלי היא משולשת (!) עם שני כיווני אוויר בלבד, בלי נוף פתוח, מול בית ספר. חדרי שינה צמודים בחלק המשולש, וחלק מהמרפסת על דירה אחרת.
    אני מבינה מפה שהוא פשוט יכול להשיג את החתימות הדרושות ולכפות עלי להפסיד את דירתי היפהפיה ולקבל את הדירה שהוא קבע לי בעצמו. האומנם הבנתי נכונה? עורכי הדין שהוא שכר לנו לא משיבים להתנגדויות. פשוט מתעלמים.
    לבסוף, הפרויקט יהרוס שני בניינים צמודים על חלקה שנחשבת אחת. אך הנציגות כפתה שתהיינה שתי נציגויות שונות. האומנם זה חוקי?
    בתודה ובברכה!!

    • תכנון גרוע של דירת תמורה
      עו"ד הדר פינק טבת | 20/06/2023 08:45

      שלום, שלומית

      נשמע ממכתבך כי יש לך מספר בעיות שדורשות הבהרה:

      1. לתמא הריסה נדרש רוב של שני שלישים מבעלי הזכויות, שלהם צמודים שני שלישים מהרכוש המשותף, לפיכך 11 מתוך 21 לא עומדים בהגדרה.

      2. צריכים להיות קריטריונים מקובלים לתכנון, הפחתה של כיווני אויר ותכנון לקוי הם סיבות לגיטימיות שלא להסכים לתכנון המוצע ולא לחתום על מסמכי העסקה עד שתוצג חלופה הולמת. אולי יש צורך למצוא אדריכל מטעמך, שיציע תכנון אחר, ככל שמדובר רק בדירה שלך. ככל שמדובר במספר דירות בבניין, יש לדרוש מהיזם תכנון חלופי.

      3. לפי החוק, זוהי המשמעות של מגורים בבית משותף - הרוב קובע.

      4. עצוב לקרוא שהיזם שכר לכם עורכי דין. זה ממש לא לגיטימי ועליכם לבחור לכם עורכי דין בעצמכם, שיתאימו לכם, והיזם הוא זה שישא בשכרם, כמקובל.

      אולי עליך לשקול ייעוץ פרטני, חרף העלויות הכרוכות בכך, כדי לשמור על זכויותיך.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com