מס שבח לאחר הפרדה רכושית

  • נשואים מיסוי
    דן | 11/06/2023 10:27

    בני זוד  לא התגרשו ברבנות

    אבל היה תיק איזו משאבים והליך לגירושים בבית משפט

    היו 2 דירות

    הוסכם שכל אחד מקבל דירה אחת והוסדר הרישום בטאבו

     נרשם העברה אגב גירושין ולא  שולם מס

    האם כאאחד מבני הזוג ימכור את דירתו היא תהיה פטורה ממס?

    האם עצם זה שהם נשארו  נשואים באופן רשמי ישפיע על המיסוי?

    • מס שבח לאחר הפרדה רכושית
      עו"ד משה (מוש) גבע | 20/07/2023 14:27

      לכאורה מדובר בדירות יחיד שאמור לחול על כל אחת מהן פטור ממס שבח במכירה.

      יחד עם זאת, יש סיכוי שרשות המיסים לא תקבל את הגישה הזו כיוון שהפטור ממס
      בחלוקת דירות במסגרת גירושין, הוא בחזקת דחיית מס. כך במכירה, הולכים למועד הרכישה
      המקורי של הנכס.

      לכן, ההמלצה היא להתייעץ עם איש מקצוע מתאים לפני מכירה ולבחון את דרך הדיווח
      על עסקת המכירה כדי לצמצם את האפשרות להתנגדויות של רשות המיסים לפטור.

      בברכה,

      משה (מוש) גבע, עו"ד
      משרד עורכי דין בתחום המיסים
      שותף מיסים ומשפט - AUREN ישראל

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 077-2346678; מייל: moshe@gevalaw.co.il