אתיקה מקצועית

  • ייצוג כושל וגביית שכר טרחה ללא תמורה
    רבקה | 05/06/2023 13:57

    שלום רב, שמי רבקה פונה בקשר למכר יקר, שכר עו"ד בהמלצת חבר לייצגו בתביעת רכוש נגד גרושתו, העו"ד גבה ממנו בתשלומים במזומן סך 30,000 שקלים, דרש ממנו רק כספים, כל שיחה שביצע עמו דרש 800 שקלים לפגישה, לא החתים אותו על הסכם בכתב על כל ההתנהלות והטיפול בתיק, ניצל את מצוקתו וגילו המבוגר שלא מתמצא כלל ועיקר בענייני ניירת, הבנות שלו נשואות ולא יכלו להתפנות תמיד לעזרתו, נדרש ע"י העו"ד להמציא ניירת שהיה לו קשה מאוד להסתדר לבד, לא מבין בענייני אינטרנט ומחשב לדרוש מסמכים מכל מיני גורמים הקשורים בעניין, גבה ממנו כספים לחלק ניכר מהכספים לא קיבל חשבונית קבלה, עזב את משרדו בירושלים ועבר לקריית גת, השאיר את הלקוח ללא טיפול והגשת תביעה משפטית בביהמ"ש, ראה מתחילה שיש לו קשיים והמשיך לגבות ממנו כספים, בעוד 10 ימים אמור להתנהל הדיון בתביעת רכוש ללקוח אין עו"ד חלופי לייצגו ואין לו כסף לשלם, שילם את מיטב כספו ונותר ללא ייצוג, העו"ד גם לא טרח לחזור אליו לבדוק אם הסתדר בעניין לא גילה אחריות ולא אתיקה מקצועית לכבד את מקצועו להיות נאמן ללקוח השאיר אותו במצב נפשי קשה יותר משפגש אותו מתחילה, מדובר באיש שחווה חוויות קשות ביותר עקב הגירושין וגרם לו לסבל נפשי נוסף פשוט הוא חסר ישע בעניין זה, אני נרתמתי לעזור לו בכל העניינים ובמיוחד בעניין זה, אודה לכם אם תחזרו אליי מה הכלים והפעולות שצריך לבצע, לא קיבל תמורה לכסף ששילם לעו"ד, רק מסר לו בע"פ שהלך למקום העבודה של הגרושה, לא קיבל שום מסמך בכתב לפעולות שביצע להמשך טיפול בתיק, אין שקיפות כלל לטיפול שלו, כואב לי באופן אישי ביותר ומדיר שינה מעיניי עד שיקבל את כספו בחזרה פשוט עקץ אותו אשמח לקבל תגובה במייל תודה רבה מראש רבקה הנייד שלי : 050-6969924.

    • אתיקה מקצועית
      עו"ד אורית אוחנה | 07/06/2023 13:26

      שלום רבקה,

      מדובר בעניין הקשור לאתיקה מקצועית ואולי קיימת גם רשלנות מקצועית (תביעה נזיקית). בעניין המשך ההליך המשפטי בתביעת הרכוש: המכר יכול לנסות לפנות לסיוע המשפטי, אולי, עקב מצבו, יהיה זכאי לסיוע מטעם המדינה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • אתיקה מקצועית
        רבקה | 15/06/2023 14:01

        שלום רב,

        תודה רבה אורית על התשובה.