תמא 38 חיזוק - מספר שאלות

  • תמא 38 חיזוק מבנים דחוף לקראת דיון
    אלי לוי | 04/06/2023 00:04

    שלום

    כמה שאלות דחופות לקראת דיון בועדה מקומית, 1.התנגדות לבנייה- האם הרוב נמדד לפי מספר בעלי הדירות או השטח של הדירות.

    2. אלו טיעונים עקרונית ניתן להעלות בועדה מקומית - האם גם פגיעה בדיירים קשיישם, לקיחת חלק משטח של הדירה לטובת מעלית וכו.

    3. מהו ההליך מיד לאחר הועדה המקומית- היזם יכול לבנות מיד, צריך להשיג את החתימות של כל הדיירים?

    4. במידה וזה מגיע למפקח על הבתים- האם כשיש ליזם רוב אין לי מה לעשות או ניתן  לטעון על פגיעות כמו הסתרת אור,לקיחת חלק מהדירה לטובת מעלית וכו

    'אשמח למענה דחוףתודה

    • תמא 38 חיזוק - מספר שאלות
      עו"ד אילן הלוי | 05/06/2023 12:01

      שלום אלי

      1.   הרוב הנדרש נמדד בתנאי כפול. הן לפי מספר בעלי הדירות בבנין והן לפי החלקים ברכוש המשותף. לרוב החלק ברכוש המשותף נקבע בהתאם לשטח הדירה אבל זה לא בהכרח. תוכלו לבדוק בנסח הטאבו כמה חלקים צמודים לכל דירה.

      2.    הוועדה בוחנת טענות תכנוניות ולא קנייניות. על אף זאת- במידה ואכן לוקחים משטחי הדירה ללא הסכמה לטובת מעלית - תעלו את זה בפני הוועדה וזו יכולה להחליט שבמקרה כזה חבל על זמנה לדו ן בבקשה.  לגבי קשישים- אם זה רלבנטי לכם יש סעיפים ספציפיים בחוק לגבי קשישים.

      3.    הוועדה רק מאשרת עקרונית את הבקשה להיתר. זה עדין לא היתר. בהחלטת הוועדה יופיעו התנאים שיש למלא לקבלת ההיתר. לרוב מילוי תנאים אלו אורך כשנה. היזם כן יכול להגיש, אחרי קבלת ההחלטה, תביעה כנגד מי שלא חתם על ההסכם.

      4.    בפני המפקח הטענה כמעט היחידה שניתן לטעון היא אם קופחת מול אחרים. נושא של הסתרת אור, הצללה וכו' לא רלבנטי

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • תמא 38 מספר שאלות- מענה לעוד
        אלי לוי | 05/06/2023 13:03

        שלום

        תודה על המענה המהיר

        בסעיף 2 לא ברור לי ככ לגבי נושא המעלית האם כשלוקחים שטח מהמעלית זה רלוונטי לוועדה או שלא תדון בזה. האם לקיחה משטח ציבורי של דיירים כחלק מהבנייה היא עילה לטיעון בועדה.  אודה למענה מהיר הדיון השבוע

        • מעלית
          עו"ד אילן הלוי | 12/06/2023 13:42

          אלי שלום

          מצטער לא ראיתי קודם את השאלה.

          אי אפשר לקחת שטח פרטי מתוך דירה לטובת מעלית ללא הסכמת בעל הדירה. לכן אם הוגשה בקשה להיתר בניה ובה יש מצב כזה ללא הסכמתך - אני מציע כי תגיש לוועדה התנגדות גם בטענה כי אין בכלל מקום לדון בבקשה להיתר כאשר היא אינה ניתנת לביצוע בגלל כך.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com