האם דמי לידה חייבים במס הכנסה?

  • חישוב מס, כאש לבת זוג דמי לידה
    איגור | 01/06/2023 14:06

    שלום

    האם דמי לידה מביטוח לאומי שקיבלה בת זוג בשנת מס מקובל להוסיף לסה"כ הכנסות בן זוג, לצורך חישוב מס מגיע?

    קיבלתי דרישת תשלום ממס הכנסה, כאשר בן זוג רשום היא אישתי ושמתי לב שבשורה סה"כ הכנסה בעמודה שלי (בן זוג) מופיע סכום הכולל דמי לידה של אישתי, כאשר בעמודה של אישתי  (בן זוג רשום) הסכום הוא רק של הכנסה שלה ללא דמי לידה. זה יצר מצב שחושב מס מגיע גבוהה ממה ששולם מהכנסות שלי בפועל.

    אשמח לקבל תשובה אם זה תקין או שיש טעות חישוב?

    • האם דמי לידה חייבים במס הכנסה?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 27/06/2023 15:09

      שלום רב,

      דמי לידה הם הכנסה החייבת הן במס הכנסה והן בדמי ביטוח לאומי.

      ככל שההכנסה לא שויכה נכון בדוח הכספי יש לפנות למס הכנסה בבקשה לתיקון תקצור הדוח ולפרט מה הטעות שנפלה. ככל שאכן בוצעה טעות ,הדוח יתוקן וככל שינבע החזר מס תקבלו אותו בחזרה

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il