חנייה ליד קיר

  • חנייה ליד קיר
    פנחס | 29/05/2023 23:53

    החנייה שלי היא קיצונית בטור חניות וגובלת בקיר. האדריכל השרלטן צייר בתוכנית להיתר חנייה ברוחב 2.30 מ' .בטוחני שלא היה שם יועץ תנועה כאשר הייתה זו בנייה ירודה ואנשי מקצוע ירודים ולהוסיף לכך מהנדס וראש העירייה רצו בשעתו לקדם פינוי-בינוי והבניינים החדשים נבנו ללא פרצלציה על גבולות ישנים מה שהביא את ראש העיר לבית המשפט שם הורשע.

    לפני חמש שנים,25 שנה אחרי גמר הבנייה,התאפשר לרשום את הבניין בטאבו.וכמו שסומן בריצוף המשתלב כך נרשם לי - 2.30 מ' רוחב חנייה.

    נוסיף נדבך נוסף לסוגיה: אבי עליו השלום שרכש את הדירה חתם בחוזה המכר על 2.30 מ' כאשר ראה שכולם קיבלו 2.30 מ' ומאין לו שאינו מן המקצועה שזכאי היה לתוספת 25 ס"מ ליד קיר.

    וממש במקרה אני כן מהמקצוע וכבר קבלתי על כך לנציגות הבית עת החליפו את ריצןף החנייה אך שמו עלי קצוץ.רציתי להיות נוכח בשטח אך הפועלים היו מהירים מידי וכשהגעתי מצאתי את הריצוף כולו גמור.גם כשרשמו את הבניין בטאבו יצרתי קשר עם העו"ד הרושם שגם הוא דלג עלי.

    עכשיו,מה אני יכול לעשות בייחוד משום שאבי,רוכש הדירה,חתם על 2.30 מ' ? האם אבוד לי?

    אגב,אחראיות הקבלן נמוגה זמן קצר אחרי גמר הבנייה כאשר זה פשט את הרגל מסיבות ברורות.

    לתגובה מלומדת אודה

    • חנייה ליד קיר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/06/2023 16:25

      שלום פנחס,

      בחלוף 30 שנה או יותר מהחתימה על הסכם הרכישה אינך יכול לתבוע את הקבלן (גם אילו לא פשט רגל).

      אם הדבר אפשרי מבחינת תנאי השטח תוכל לנסות לשכנע את השכנים להסכים להרחבת החניה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • חנייה ליד קיר
        פנחס | 07/06/2023 18:56

        אינני אמור להכיר תקני חנייה ואציג 2 תרחישים:

        1. אחרי 30 שנה קראתי,או גולה לאוזני ע"י מבין דבר,שחנייתי אינה תקנית.

        2. רכשתי את הדירה מדייר קודם כ-30 שנה לאחר בניית הבניין ועכשיו אני מתחיל לגלגל את הפרשה.לגיטימי.

        אינני מתכוון לתבוע אף אחד. לא ברור מדוע עלי לבקש טובה מהשכנים ולא לתבוע את נציגות הבית להרחיב את חנייתי לפי תקן.