תביעה להפחתת מזונות בשל שינוי נסיבות

  • הפחתת מזונות
    נטלי | 29/05/2023 18:31

    היי.

    הגרוש ממני מתחתן בשנית עם אשה לה יש 3 ילדים כאשר הילד הקטן שלה הוא חייל.

    לי יש 4 ילדים - אחד חייל , ילדה בתיכון ילדה בת 9 וילדה בת 8.

    לאחרונה הודיע הגרוש כי מתכוון ללכת לבקש הפחתת מזונות בגלל שהוא מתחתן .

    אני רוצה לציין כי הוא עובד בעבודה מסודרת מאד ומרוויח 14000 וגם בת הזוג שלו עובדת במשרה ממשלתית ומרוויחה 15000 שקל (כך סיפר לבן הגדול) . אני מקבלת מזונות בסך 4500 ועובדת ומרוויחה 6000 שקל .

    השאלה שלי , האם על סמך נתונים אלו יש סיבה להפחתת מזונות ?

    איך אוכל להגן על ילדיי מפני העניין הזה ?

    תודה

    • תביעה להפחתת מזונות בשל שינוי נסיבות
      עו"ד גיא רוטרף | 30/05/2023 21:57

      שלום נטלי,

      השאלה שיבחן בית המשפט בתביעה להפחתת דמי המזונות, ככל שתוגש, היא האם חל שינוי נסיבות מהותי ובלתי צפוי מהמועד שבו נקבעו המזונות לבין מועד הגשת התביעה.

      שינויי נסיבות נפוצים שהפסיקה הכירה בהם לצורך בחינת המזונות מחדש יכולים להיות: ירידה משמעותית בהכנסה, שינוי בזמני שהות, אובדן כושר עבודה וכו'.

      שינוי הרכב משפחתי לא תמיד נחשב לשינוי נסיבות, מפני שניתן לצפות שלאחר הגירושין, יפתחו הצדדים ב"פרק ב'" ואפילו יוולדו להם ילדים נוספים, אך יש לבחון כל מקרה לגופו.

      בהצלחה!

      בברכה,
      גיא רוטרף, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      שד' שאול המלך 8, תל אביב
      טלפון: 054-5837886 ; מייל:guy@rotraff-law.co.il