האם יש להודיע למס הכנסה על פתיחת חשבון בנק בחו"ל?

  • איך מודיעים למס הכנסה על פתיחת חשבון בחו"ל?
    מישל | 14/05/2023 15:52

    פתחתי חשבון בחו"ל עם סכום לא גדול יחסית והודעתי למס הכנסה באימייל שמופיע באתר שלו וכן בפנייה דרך האתר. אף אחד לא הגיב לי או חזר אלי שקיבל את בקשתי. לא ברור למה הם לא מגיבים בכלל.

    שלב הבא אשלח להם בדואר רשום לפי מה שרשום באתר.

    האם זה מספיק? או שיבואו בטענות אחר כך שלא הודעתי? אין להם שום נוהל איך להודיע ואני לא מתכוון לקחת עורך דין או רואה חשבון בשביל סכום לא גדול.

    אציין שאין לי רווחים אלא הכסף יושב בעו"ש.

    • האם יש להודיע למס הכנסה על פתיחת חשבון בנק בחו"ל?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 31/05/2023 19:12

      שלום רב,

      אין צורך להודיע למס הכנסה על פתיחת חשבון בנק בחו"ל באופן יזום. המידע על ניהול חשבון הבנק יוכל להופיע בשני מישורים ככל שתידרש להגיש הצהרת הון תידרש למסור את פרטי חשבון הבנק בחו"ל או לחילופין ככל שינבעו לך הכנסות מחשבון הבנק כגון ריבית דיבינדים או רווחים ממימוש ניירות ערך, יהיה עליך לדווח עליהם במסגרת הגשת דוח שנתי למס הכנסה ככל שלא נוכה מהם מס בחו"ל או ששיעור המס שנוכה נמוך משיעור המס החל בישראל

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il