עורך דין מאיים

  • עורך דין דיירים שמאיים על הדיירים
    סיוון כהן | 20/04/2023 19:55

    שלום רב,
    בבניין של הוריי חתמו על הסכם תמ"א 38/1 לפני כ10 שנים. במעמד חתימת ההסכם הוצג עורך דין הדיירים, שהוא גם נוטריון, שהורה לכל הדיירים (שאינם אנשים משכילים, אלא אנשים קשיי יום משכונה בדירוג סוציואקונומי נמוך בפריפריה) לחתום על ייפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר בטענה שהם מחוייבים לחתום עליו וללא הסבר משמעות המסמך וחשיבותו.

    עורך הדין משתמש בייפוי הכוח כדי לחתום על חוזים, הסכמים והארכות ללא יידוע הדיירים, ללא מינוי נציגות דיירים, תוך התעמרות אישית בדיירים (שיחות והודעות מלאות איומים, קללות וצעקות דוגמת "את אדם אפל", "לי יש ייפוי כוח אז אני מחליט מה יקרה ולא אתם, אין לכם זכויות", "תפסיקו לנדנד", "אם תנסו לעצור את הפרויקט תצטרכו לשלם חובות של מיליונים" ושלל מרגליות) ותוך סירוב להעביר עותקים של החוזים שנחתמו, כולל חוזה ההשתכרות שלו והחוזה המקורי של התמא חתום על ידי הדיירים.

    אף אחד מהדיירים לא יודע מי משלם לו מה וכמה, ועורך הדין חתם כבר כמה פעמים על הארכת הפרויקט ליזם לאחר הפרת חוזה (כלומר היזם היה צריך לעלות על הקרקע או שהחוזה יופר ולאחר כמה חודשים עורך הדין אישר לו את ההפרה באופן רטרואקטיבי בהסכם חדש).

    אני מודעת לכך שהתיאור קצת מבולבל ועמום, אני מפחדת שהפרטים יגיעו לאוזניו ולכן אני פורשת פה רק מקצת מהמסכת שאנו עוברים בחודשים והשנים האחרונות (גם פרטי ההתקשרות שלי הם בדויים בשל איומיו של עורך הדין).

    השאלה היא, למי אפשר לפנות בנושא אם בכלל? האם לעורך דין המתמחה בתחום מסוים? ללשכת עורכי הדין? האם הוא צודק וזה אכן הכול בגדר החוק?

    אנחנו מרגישים חסרי אונים וחסרי זכויות ומפחדים להישאר חסרי כל, אז נודה מאוד על כל הכוונה.

    תודה רבה.

    • עורך דין מאיים
      עו"ד אילן הלוי | 01/05/2023 17:18

      שלום סיון

      צר לי על מה שאת מתארת. אם אכן כך זה לא תקין. עו"ד צריך ליידע את לקוחותיו על המסמכים לגביהם הוא חותם בשמם, צריך למסור לידיהם הסכמים עליהם חתמו ובכלל כל מסמך אחר הקשור להסכם עצמו.

      אני מציע לך לבדוק אם זו ההרגשה גם אצל בעלי דירות אחרים בבנין ואם יש קבוצה של בעלים כזו להתייעץ עם עו"ד לגבי דרכי הפעולה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • תודה רבה על המענה.
        סיוון | 02/05/2023 20:27

        אכן זה מה שחשבתי וזוהי התחושה של מרבית דיירי הבניין... האם צריך לפנות לעורך דין בעל התמחות מסויימת? פלילים? או אולי נדלן?

        ושוב תודה רבה. ההכוונה שלכם בפורומים הללו היא פנס בקצה מנהרה להדיוטים כמונו שלא מבינים בתחומים המשפטיים.

        • עורך דין מאיים
          עו"ד אילן הלוי | 04/05/2023 12:26

          אתם צריכים לפנות לעו"ד המתמצא בהתחדשות עירונית.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com