גובה דמי מזונות

  • שאלה
    אסף | 21/03/2023 10:08

    שלום רב

    אני מרוויח בין 8-9 בחודש

    אישתי מרוויחה יותר ממני

    כמה מזנות עליי לשלם

    על שני ילדים בגילאי

    3 ו5

    • גובה דמי מזונות
      עו"ד אורית אוחנה | 21/03/2023 11:28

      שלום אסף,

      מהנתונים שכתבת, לא ניתן לענות על שאלתך מכיוון שדמי מזונות תלויים בעוד פרמטרים כגון: חלוקת הזמן ההורי עם הילדים, היקף הנכסים/ההכנסות מכל מקור שיש לכל אחד מהצדדים, צורכי הילדים ועוד. אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד לדיני משפחה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • תשובה
        אסף | 21/03/2023 11:48

        תודה על התשובה

        אבל לגבי התעייצות מול עורך דין כל אחד אומר משו אחר

        הבקשה של גובה המזנות בהתאם לשכר קצת לא הגיונית

        מכיוון שקצת קראתי פסקי דין

        לגבי הסדרי ראיה

        פעמיים בשבוע

        וכל סופש שני

        לכן אני שואל מה גובה המזנות אמורים להיות פחות או ייתר במקרה שכזה

        • המשך - דמי מזונות
          עו"ד אורית אוחנה | 21/03/2023 12:13

          בהמשך לתשובתי הקודמת,

          אין תשובה חד משמעית ולכן גם שופטים שונים וגם ערכאות שונות (כמו בי"ד רבני) פוסקים אחרת. כיום חובת דמי המזונות לילדים עד גיל 6, היא אבסולוטית על האב ולכן קח בחשבון שעבור הילד בן השלוש תצטרך, ככל הנראה, לשלם, גם אם זמני השהות יהיו פחות או יותר שווים. עוד דבר שיש לקחת בחשבון זה הוצאות עבור מדור, הוצאות חריגות עבור חינוך ובריאות. לכן לא יהיה נכון "לזרוק" מספרים לאוויר וזו הסיבה שאתה שומע סכומים שונים מעורכי דין שונים. אם אתם מנסים לגבש הסכמות ביניכם, תנסו להעריך את צורכי הילדים וכמה הכנסה פנויה תישאר לכל אחד מכם ותנסו להגיע ל"עמק השווה".

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

          • תשובה
            דמי מזנות | 21/03/2023 12:25

            הדמי מזנות שעורך הדין שלה דורש

            עבור שני הילידים יחד

            הוא בערך 60 אחוז מערך השכר שלי

            וזה קצת לא נשמע לי הגיוני

            אלה אם כן בתי המשפט רוצים שאבות ישארו ללא כלום בחיים

            קצת לא נשמע לי הגיוני שאבא אמור לישאר בלי כלום

            וליצור הפרשים משמעותיים בינו לבין גרושותו

            אז בעצם ממה שאני קצת מבין ממך

            שברגע שאני מתרגש

            אני אל יכול לקחת את הילדים שלי לאכול מנת ילדים במקדולנס

            אם זה המצב כאן בבתי משפט

            אז לצערי המצב כאן עגום