זכויות קשישים

  • זכויות קשיש בתמ"א 38 הריסה בינוי
    רן | 11/02/2023 22:49

    שלום רב,

    במסגרת הסכם תמ"א 38/2 (הריסה בינוי) שנחתם עם בעלי דירות ניתנים להם דמי שכירות מעת פינוי הדירות ועד לחזרתם לדירות החדשות.

    האם בעל דירה קשיש סיעודי רשאי לדרוש לקבל דמי שהות חודשיים בבית אבות כחלופה לדמי השכירות החודשיים גם אם אינו מתגורר בפועל בבית אבות?

    תודה.

    • זכויות קשישים
      עו"ד הדר פינק טבת | 12/02/2023 09:30

      שלום, רן

      נושא זכויות הקשישים עולה פה בפורום תדיר, מוזמן להסתכל על תשובות קודמות, המפרטות את הזכויות.

      זכויות הקשיש נגזרות מהדירה אותה הוא מפנה. אין הצדקה למימון של בית אבות, אלא אם הקשיש מוכר את דירתו, לפי תנאי החוק, ועובר לבית אבות. אגב, זכות זו (מכירה ומעבר לבית אבות) הוכרה עד היום רק לפינוי-בינוי ולא לתמ"א. במסגרת הצעת החוק המונחת כעת על שולחן הכנסת, יש כוונה להשוות את התנאים גם ביחס לתמ"א 38. בכלמקרה, לא ימומן שכר מדור בבית אבות במקום דמי שכירות רגילים.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • הצעת החוק
        רן | 12/02/2023 09:44

        הצעת החוק המונחת לדברייך על שולחן הכנסת עתידה להשוות את כל זכויות הקשיש בפרוייקטי פינוי בינוי לזכויותיו בפרוייקטי תמא 38/2 או רק לעניין מכירת דירתו ומעבר לבית אבות?

        • הצעת החוק
          עו"ד הדר פינק טבת | 12/02/2023 10:11

          בכלל, השוואה מלאה בין תמ"א 38 לבין פינוי-בינוי.

          עם זאת, תשובתי לך לעניין מימון בית אבות לא תשתנה גם לאור החוק החדש.

          בברכה,

          הדר פינק טבת, עו"ד
          מנהלת פורום תמ"א 38
          מורד הזמיר 7, חיפה

          טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

          • את יודעת במקרה מה הסיכוי
            רן | 13/02/2023 16:27

            לכך, או האם ישנה סבירות גבוהה לקבלת הצעת החוק להשוואת זכויות הקשיש בשני הפרוייקטים?

            מה מצב הצעת החוק? באיזו קריאה היא נמצאת? מהם לוחות הזמנים?

            תודה.