פיצי כספי על הפחתת שטח בתוספת

  • פיצוי
    רעננה | 01/01/2023 09:49

    כמה פיצוי כספי מקובל

    על הפחתת מטרים בתוספת?

    לפי שווי שטח בנוי או שווי בניה?

    • פיצי כספי על הפחתת שטח בתוספת
      עו"ד אילן הלוי | 11/01/2023 15:26

      שלום רב

      שאלה כללית מאוד. אם כבר יש הסכם חתם אז אמורה להיות שם התייחסות לנושא.

      צריך להבין שלרוב הפחתת השטח לא נובעת מגחמה של היזם אלא מאילוצי תכנון של העיריה. היזם לא נהנה מהפחתה זו ולעיתים אף סופג אותה גם בדירות שלו. לכן בהרבה הסכמים מגדירים מדרגות של הקטנת שטח. מדרגה ראשונה ללא פיצוי כלל ולאחריה זה ענין מסחרי לפי שווי בנוי או שווי בניה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com