"נסעתי ביום כיפור באופניים, נגד כיוון התנועה ורכב פגע בי - האם אני אשם ולא זכאי לפיצוי?"

  • נפגעתי ביום כיפור
    צפריר | 06/10/2022 14:13

    נסעתי באופניים ביום כיפור, בכביש ראשי, נגד כיוון התנועה (כמו בכל יום כיפור האמת).

    לצערי רכב הפתיע אותי ופגע בי, נפלתי על הכביש, האופניים התרסקו ופינו אותי באמבולנס עם שבר בכף היד.

    נהג הרכב היה בתפקיד וצעק עליי שאני נוהג נגד כיוון התנועה ומסכן את כולם. את זה אני בוודאות זוכר, את השאר פחות. אני כרגע בבית עם גבס.

    רציתי לדעת האם אני זכאי לפיצוי?

    • "נסעתי ביום כיפור באופניים, נגד כיוון התנועה ורכב פגע בי - האם אני אשם ולא זכאי לפיצוי?"
      עו"ד גיל קראוס | 06/10/2022 14:22

      צהריים טובים,

      קודם כל, איחולי בריאות ורפואה שלמה.

      לגבי שאלתך, חשוב לציין כי כל הדיון בשאלה מי אשם בתאונה (ובהערת אגב - כדאי לדעת שאין חוק בישראל האוסר על נסיעת רכב בכביש ביום כיפור ובמקרה המתואר אף מדובר בבעל תפקיד כך שוודאי שאי אפשר לטעון שהוא עבר על חוק כלשהו ברגע שנסע עם רכבו ביום כיפור), הוא לא רלוונטי בכלל כאשר מדובר בנזקי גוף בתאונת דרכים.

      בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, האחריות בתאונת דרכים היא מוחלטת, כלומר לא נכנסים לשאלה מי אשם בתאונה וניתן לתבוע את ביטוח החובה גם אם אתה אשם בתאונה.

      מאחר ואתה רכבת על אופניים, אתה נחשב לצורך העניין כהולך רגל (מאחר ולא היית בתוך רכב) ולכן תוכל לתבוע את את ביטוח החובה של נהג הרכב שפגע בך בגין הנזקים שנגרמו לך, ושוב זה לא משנה אם אתה אשם בתאונה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il