רצוי בפורום דיני עבודה

  • שאלה דחופה לגבי התיישנות
    חני | 23/09/2022 09:06

    אם אגיש תביעה כנגד קרן פנסיה, האם בכתב התביעה עליי לציין מראש את הנימוקים מדוע לא חלה התיישנות על התביעה, (כי זה דיני התיישנות של קרן פנסיה ולא של ביטוח, וכי התובעת לא יכלה לטפל בענייניה ולכן לא הגישה התביעה קודם) ?

    או שאין צורך לציין דבר הקשור לנימוקים אלה בכתב התביעה,  ואם ייטען ע"י קרן הפנסיה כי קיימת התיישנות, אז ניתן יהיה להעלות את כל הנימוקים במענה לטענת ההתיישנות ולאחר שתיטען?

    תודה רבה

    • רצוי בפורום דיני עבודה
      שלומי | 25/09/2022 14:28

      כיוון שעל פי סעיף 24(א)(3) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט-1969 - הסמכות לדון בתביעה היא לבית הדין האזורי לעבודה, ולכן, רצוי לשאול את השאלה בפורום דיני עבודה.

    • התייחסות להתיישנות במסגרת כתב התביעה
      עו"ד גיל קראוס | 29/09/2022 19:28

      שלום רב,

      מאחר וטענת התיישנות זו טענת הגנה, אני לא חושב בהכרח שצריך להתייחס לטענה זו בכתב התביעה, עוד בטרם הועלתה על ידי הנתבעת.

      אם טענה זו תופיע בכתב ההגנה, ניתן יהיה להגיש כתב תשובה עם התייחסות ספציפית לטענת ההתיישנות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תשובה שגויה
        שלומי | 29/09/2022 19:57

        כיוון שהסמכות הייחודית והבלעדית לדון בתביעה היא, כאמור, לבית הדין האזורי לעבודה,

        וכיוון שעל פי תקנות סדר הדין בבית הדין לעבודה אין זכות קנויה להגיש כתב תשובה

        התובע עלול לעמוד בפני שוקת שבורה, היה ולא יורשה לו באופן חריג להגיש כתב תשובה - אפילו אם יבקש זאת מאוד,

        ואז הוא יהיה ממש בבעיה.

        • כתב תשובה בבית הדין לעבודה
          עו"ד גיל קראוס | 29/09/2022 20:16

          אכן אין זכות קנויה להגיש כתב תשובה בהתאם לתקנות סדרי הדין בבית הדין לעבודה, אך מאחר ומדובר בטענה משפטית ולאור פסיקות בתי הדין בעניין, קיים להערכתי סיכוי טוב שיתאפשר להגיש כתב תשובה.

          זו שאלה טקטית מה עדיף לעשות - האם להעלות טענת הגנה בכתב התביעה ליתר ביטחון או שמצד שני זה עשוי לעורר דברים שלא כדאי לעוררם ואולי עדיף לשמור את הטענות לכתב תשובה בהתאם לאישורו של בית הדין.

          בכל מקרה כדאי להכיר את הטענות ואת מלוא העובדות ואז לבחור את "הטקטיקה" המתאימה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • במקום כתב תשובה נהוג לבקש תיקון כתב התביעה
            אמיר | 16/10/2022 13:51