מהו החריג לכלל 7 השנים על פי חוק ההתיישנות?

  • ניתוח אף פלסטי + רפואי כושל
    נועה | 02/08/2021 02:12

    היי.

    אחותי עברה לפני כעשור ניתוח אף, פלסטי + רפואי, אצל רופא מאוד ידוע.
    לצערה האף עם הזמן איבד את הצורה היפה שהיה לאחר הניתוח, והתכער. כמו כן, הנשימה שלה מאוד הדרדרה.
    לאחר מס' פניות לרופא, הוא טען שהכל תקין, והאף ייסתדר עם הזמן.
    אחותי איבדה המון ביטחון עצמי, בעיות הנשימה שלה החריפו, ובלית ברירה היא לקראת ניתוח חוזר, כמובן לא אצל אותו רופא.
    הרופא שהולך לנתח אותה, טען שהמחיצה שלה ממש עקומה, מה שלא היה לפני הניתוח.
    למרות שאפשר לתבוע עד 7 שנים, האם אפשר לבקש אישור חריג ומיוחד מביה"ש ( אולי העליון), כדי לתבוע את הרופא שניתח?
    יש כאן עוגמת נפש, ניתוח שני באף, שהיה מיותר, לולא הניתוח היה תקין, בעיות נשימה שהחריפו, והוצאה כספית לא קטנה לניתוח החוזר.

    תודה.

    • מהו החריג לכלל 7 השנים על פי חוק ההתיישנות?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 04/08/2021 21:10

      נועה שלום,

      על פי סעיף 5 לחוק ההתיישנות, תביעה בעילה של רשלנות רפואית מתיישנת בתוך 7 שנים מיום המקרה שגרם לנזק ולכן, על פניו הנטיה היא לחשוב, שעילת התביעה תתיישן 7 שנים מיום שבוצע הניתוח.

      יחד עם זאת לכלל 7 השנים יש חריגים:

      במקרה בו הנזק לא התגלה ביום בו התרחש האירוע שגרם להופעתו, ניתן לתבוע עד 10 שנים מיום האירוע ובמקרה זה - הניתוח שגרם לנזק.

      במצב בו אדם עובר ניתוח אף למשל שגרם לו לנזק כפי שקרה לאחותך, אך הנזק מהניתוח התגלה או הופיע רק זמן מה לאחר הניתוח, שנה או שנתיים לאחר הניתוח, מאחר שהנזק לא התגלה ביום בו בוצע הניתוח, ניתן יהיה לתבוע עד 10 שנים לאחר הניתוח הרשלני.

      לפי סעיף 8 לחוק ההתיישנות, במקרה בו התובע לא ידע ולא יכול היה לדעת כי הייתה רשלנות בטיפול בו או כי יש קשר סיבתי בין הניתוח לבין נזקיו, ניתן יהיה לתבוע בתוך 7 שנים מהיום בו התגלה (או צריך היה לגלות) כי מדובר בנזק מרשלנות או כי קיים קשר בין הרשלנות לנזק שהופיע.

      המלצתי היא לפנות לעורך דין שעוסק בתחום הרשלנות הרפואית על מנת שיוכל לבחון את הסוגיה וליתן ייעוץ משפטי באשר לאפשרות התביעה.

      בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com