מה המשמעות של רישום הערת אזהרה?

  • הגנה מעיקולים
    ויקטור | 26/08/2018 14:35

    אם אדם קונה דירה מאדם פרטי ועושה עליה הערת אזהרה אז הוא יהיה מוגן משיעבודים/עיקולים ישנים של הבעלים אחרי שהדירה כבר שלו?

    • מה המשמעות של רישום הערת אזהרה?
      עו"ד מיכאל שטרית | 30/08/2018 08:02

      ויקטור שלום רב,

      הערת אזהרה היא הערה אשר נרשמת בנסח הרישום בלשכת רישום המקרקעין המפרטת את ההתחייבות שנתן בעל הנכס כלפי המוטב באזהרה- התחייבות לביצוע עסקה או התחייבות להימנע מעסקה.

      מטרתה של הערת האזהרה היא בין היתר הודעה כלפי מתעניינים נוספים באותו הנכס כי קיימת התחייבות כלשהי ביחס לנכס הספציפי. כמו כן היא מהווה הגנה לפיה בעל הנכס לא יבצע עסקה נוגדת עם אדם נוסף ללא הסכמתכם. כמו כן רישום ההערה מגנה על זכויות הרוכש מפני רישום עיקולים ו/או שעבודים לאחר רישום הערת האזהרה.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il