סכום התביעה הוא התקרה

  • תביעה כספית
    דרור | 16/08/2018 00:17

    שלום באם אני מגיש תביעת נזיקין ללא הוכחות נזק. האם אני קובע את גודל הנזק כגון 100,000 500,000 או מיליון ש"ח יש לי ראיות והוכחות. והצד השני מודה האם השופט יכול לשנות את גודל התביעה לפי ראות עינו. או מה שאני מבקש זה מה שיהיה?

    • סכום התביעה הוא התקרה  לת
      רון | 16/08/2018 14:44

    • סכום התביעה
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 19/08/2018 16:54

      דרור,

      אני מניח שאתה מתכוון לתביעה לפי חוק שמאפשר לבית המשפט לפסוק סכום ללא הוכחת נזק. אחרת לא ברור למה לא להוכיח נזק כשאתה כותב שיש לך ראיות והוכחות.

      במקרה כזה החוק מסדיר את סכום התביעה המקסימאלי ללא הוכחת נזק. תוכל לתבוע סכום גבוה יותר אלא שאותו תצטרך להוכיח.

      השופט לא יכול לשנות את סכום התביעה אבל הוא קובע את הסכום שייפסק בסופו של דבר בפסק הדין...

      אם הצד השני מודה בנזק, כמו שכתבת, השופט יפסוק לך את הסכום שבו הוא הודה. לא ברור במקרה הזה למה הגעתם לבית משפט מלכתחילה.

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il