גביית עמלות בחשבון רדום

  • גביית עמלות רבות מהקרן
    אבי | 17/07/2018 11:27

    שלום,
    בחשבון נאמנות בבנק הפועלים היה מופקד בנאמנות סכום של כ-745000 ש''ח בשנת 2013, כיום נמצא בחשבון פחות כסף בסכך 704,000 ש''ח, לטענת הבנק על פי הוראות בנק ישראל מכיון שהחשבון לא היה פעיל הבנק נאלץ לבצע בכספים קנייה ומכירה של ניירות ערך, לצורך כך נגבו עמלות גבייה ומכירה והן שגרמו לחוסר שנוצר.
    הבנק לא קיבל אישור מכונסי הנכסים לשנות את יעוד הכספים.
    האם זה הגיוני?

    • גביית עמלות בחשבון רדום
      עו"ד אבי זילברפלד | 20/07/2018 17:44

      שלום רב,

      יש לבדוק היטב אם אין כאן שלנות מצד הבנק. לפני שהבנק מפעיל נוהל חשבון רדום, עליו לפעול לאיתור בעל החשבון.
      לכן, ראשית יש לבדוק אם התרה בבעל החשבון.
      שנית, גם אם התרה ובעל החשבון התעלם, עליו להשקיע הכספים באופן ההשקעה הקודם שביצע בעל החשבון, ויש לבדוק האם הבנק פעל בהתאם.

      ככל שהבנק פעל בניגוד לחוק - עליו לשלם על הנזק שגרם לחשבון ברשלנותו.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il