זכויות וחובות של יורשים פוטנציאליים

  • ויתור זכויות
    גד | 12/07/2018 19:45

    שלום רב
    אדם שהלך לעולמו והשאיר חובות רבים מאוד לשלל גופים וחברות.
    לא השאיר אישה/ילדים, ואף אחד מהיורשים החוקיים לא מעוניין להוציא צו ירושה.

    האדם השאיר יצירות שרוצים לפרסם, אם היורשים הפוטנצאלים חותמים על ויתור כל זכות בהכנסות ממכירת היצירה (כי כביכול הם בעלי הזכויות הפונצאלים), האם במקרה כזה בעלי החובות יכולות לפנות אליהם בטענה כלשהי כאילו הם היורשים בפועל בגלל החתימה (למרות שאין כל צו ירושה וכו')?

    ובכלל האם רלוונטי להחתים את היורשים הפוטנצצאלים על מסמך כזה, כאשר הם לא יורשים בפועל, ומה בטעם בדבר אם אין חתימה גם של בעלי החובות?

    תודה על העזרה

    • זכויות וחובות של יורשים פוטנציאליים
      עו"ד רוית טוב-לי | 16/07/2018 17:46

      גד, שלום,
      כל עוד לא ניתן צו ירושה, אין יורשים. אין להם חובות, ואין להם זכויות, קל וחומר כשהם אינם צאצאים אלא קרובים רחוקים.
      מכל מקום, הייתי ממליצה לאותם קרובים שלא לחתום על מסמך שלא נבחן היטב ע"י עו"ד מומחה מטעמם.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il