הסבת תשלום

  • הסבת תשלום
    יריב כהן | 10/07/2018 16:53

    שלום,

    יש לי ספק שביקשתי ממנו להסב לצד ג׳ את ההמחאה המגיעה לי בעבור סחורה שסיפקתי לו ( כלומר: שירשום את ההמחאה לפקודת חברת נכיון על מנת שאוכל לבצע נכיון ).

    אני עובד באופן זה עם המון ספקים אולם הספק הזה לפתע אמר שזה לא חוקי, ושההמחאה ״חייבת״ להיות על שם מוציא החשבונית. ( למרות שאמרתי לו שאני אוציא את הקבלה, אשר תואמת לחשבונית ושניכוי המס במקור יהיה על שמי באופן תקין ).

    מהו המקור החוקי אליו ניתן לפנות על מנת להראות שזה בסדר גמור לבקש הסבת תשלום לצד ג׳ ושההמחאה לא חייבת להיות על שם החברה המופיעה בחשבונית ובקבלה ?

    אודה על תשובה דחופה