קנס אי דיווח על עסקת מקרקעין

  • קנס על אי דווח למס שבח
    אריה בוק | 13/06/2018 11:37

    שלום.
    קיבלתי בירושה דירה בבנין שעבר תמא 38.הדירה הייתה של דודתי ז"ל והסכם התמא נחתם כשהיא הייתה עדיין בחיים אבל במוסד סיעודי.עכשיו קיבלתי קנס כספי ממס שבח על שלא דיווחתי על העסקה עם הקבלן.זאת למרות שלא הייתי בעל הדירה בזמן שנחתם ההסכם וגם דודתי לא חתמה על ההסכם מאחר והייתה סיעודית.
    האם החוב מוצדק.
    בתודה מראש
    אריה בוק

    • קנס אי דיווח על עסקת מקרקעין
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 14/06/2018 12:39

      אריה שלום,
      יש לבדוק מי מטעם דודתך חתם על מסמכי העסקה מול עו"ד? במידה וזה היה עו"ד- יש לפנות אליו ולברר מדוע לא הוגש הדיווח במועד?
      בנוסף, לאחר הבירור, הייתי פונה למיסוי מקרקעין ומסבירה את העובדות שציינת ומבקשת לבטל את הקנס שהוטל.
      בהצלחה

      בברכה,

      חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
      מנהלת פורום דיני מיסים

      גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
      טל: 08-9292444 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • תודה רבה על התגובה המהירה.
        אריה בוק | 14/06/2018 14:01

        תודה רבה.