עומד לרכוש דירה? אלה הבדיקות שאסור לך לפספס

  • רכישת דירה
    דורית | 10/06/2018 17:37

    שלום רב,

    בעלי ואני מעוניינים לקנות דירה ב-1,300,000 ש"ח. אילו בדיקות עלינו לבצע לפני שאנחנו קונים את הדירה?

    • עומד לרכוש דירה? אלה הבדיקות שאסור לך לפספס
      עו"ד מיכאל שטרית | 10/06/2018 17:57

      דורית שלום,

      טרם רכישת דירה יש לבחון את הפרמטרים הבאים:

      מימון - האם ההון העצמי מספיק לרכישת הדירה, חישוב ההוצאות הנוספות בעסקה, וכמו כן יש להוציא אישור עקרוני למשכנתא טרם ביצוע הרכישה.

      מצב תכנוני - רצוי לבחון את היתר הבניה בתיק הבניין ולבדוק האם קיימות חריגות בנייה בדירה.

      מצב משפטי - יש לבחון את אישור הזכויות של הדירה (נסח טאבו) ואת תיק הבית המשותף.

      ככלל רצוי אף להזמין שמאי מקדים מאת הבנק למשכנתאות טרם החתימה על הסכם הרכישה.

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il