הבנק מסרב למחזר הלוואה - מה עושים ?

  • חשבון עו"ש
    נ | 27/05/2018 14:19

    שלום,

    יש ברשותי חשבון עו"ש על שמי בלבד, איני יכולה או רוצה להכניס את בעלי לחשבון זה מכוון שהוא מוגבל. אציין שעד לפני שנה, גם אני הייתי מעוקלת ומוגבלת, אך לא עוד. לפני כשנה לקחתי הלוואה אשר יורדת מהשכר כדי לחסות את כל חובותיי וכך עשיתי בשיתוף עם הבנק(הבנק העביר את הכספים לנושים). ההלוואה ניתנה מהבנק בו אני מנהלת ח-ן. כיום אני רוצה למחזר את ההלוואה(הלוואה בקיזוז) אך הבנק אינו מאשר לי זאת מכוון שבעלי מוגבל, כמו שציינתי הוא אינו שותף בחשבון. כמו כן, אני רוצה להעביר את משכורתו לחשבוני, אך הבנק טוען שזה לא אפשרי. איך יתכן, שזה קשור להלוואה אז אנו משק בית אחד, אך שזה קשור להפקדות משכורת בן זוג(בעל) אנו 2 משקי בית ונפרדים אחד מהשניה?

    • הבנק מסרב למחזר הלוואה - מה עושים ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/05/2018 23:52

      שלום רב,

      על פניו, התנהגות הבנק פסולה.

      פני לבנק בכתב, הבהירי את היתרונות שבמחזור ושהחשבון שייך לך בלבד, ודרשי שהבנק יאפשר זאת.
      כככל שהסניף יסרב - פני בתלונה לממונה על תלונות הציבור בבנק.
      אפשרות אחרת - לנסות לקבל אשראי זול יותר בבנק אחר , שיאפשר לך לסגור ההלוואה הנוכחית.

      בהצלחה !
      שמחתי להיות לעזר,
      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות
      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • סירוב למחזור הלוואה
        נ | 28/05/2018 07:09

        שלום,
        תודה על תשובתך המהירה.
        הבנק בנוסף טוען שבגלל שאני הייתי מוגבלת לפני כשנה, אך לא עוד, בנוסף לכך שבעלי מוגבל, אך אינו שייך לח-ן. האם עדין הבנק אינו פועל נכון. ידוע לי שהבנק אינו מחויב לאשר לי הלוואה.
        בנוסף האם אני יכולה להפקיד את משכורתו של בעלי לחשבוני למרות שאינו שותף בחשבוני.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 29/05/2018 14:19

          שלום רב,

          1. בנק לא חייב לאשר הלוואה, אך חייב לפעול בתום לב ולטובת הלקוח.
          2. ככל שלא הצהרת שיש "נהנה" בחשבון, אסור לך להפקיד בו שום דבר שלא שייך לך.

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il