בדיקת היתרי בנייה וחוקיות בטאבו

  • בדיקת היתרי בנייה וחוקיות בטאבו
    אסף | 18/04/2018 18:05

    שלום,
    אני שוקל לרכוש דירה שיש לה תוספת בנייה, לטענת בעל הדירה בהיתר ובנוסף התוספת רשומה בטאבו לדבריו.
    איך עושים את הבדיקה כדי לבדוק אם הדברים תואמים את המציאות? באיזו פלטפורמה? האם דרוש איש מקצוע בשלב הראשוני?
    האם ישנם דברים שאני מפספס?

    תודה מראש

    • בדיקת היתרי בנייה וחוקיות בטאבו
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/04/2018 13:24

      שלום אסף,

      יש לוודא בועדה המקומית לתכנון ובניה קיומו של היתר בניה, התאמת הבנוי בפועל להיתר הבניה וקיומו של טופס 4 לתוספת. כן יש לבדוק התאמת הרישום בטאבו (תשריט הבית המשותף ושטח הדירה) למצב בפועל.
      אפשר להיעזר בשלב זה בשירותי שמאי מקרקעין ועו"ד.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com