לעניין סודיות רםואית של נפטר

  • צו בית משפט?
    דינה | 14/01/2018 12:41

    שנים אחרי מות אבי ז"ל הגשתי בקשה למוסד בו שהה לעיין בתיק הרפואי שלו ונענתי שניתן לעיין רק באמצעות צו בית משפט האם זה נכון? בעבר הייתי מיופת כוח שלו.

    • לעניין סודיות רםואית של נפטר קישור
      א-ה | 14/01/2018 13:51

      ראי סעיף 6.3 בקישור המצורף

      קישור

      • צו בית משפט
        דינה | 14/01/2018 17:51

        יופי מעולה ז"א שיש מספר אפשרויות! האם עלי לבקש עכשיו את הסרוב של המוסד בכתב? או האם עלי לבקש את הצו מבית משפט טרם ההגעה לדיון - הקדם או במהלכו?

        • רצוי לפנות בכתב למוסד הרפואי ולבקש לעיין
          א-ה | 14/01/2018 21:18

          ולצרף לפניה תצהיר עם צו ירושה או צו קיום צוואה הקובעים שאת היורשת (או אחת מהיורשים) של אביך.
          ולציין בפניה שלך את הוראות משרד הבריאות
          אם התשובה תחזור על עצמה שיש צורך בצו בית משפט, תוכלי לפנות למשרד הבריאות כי הוא הרגולטור.
          אם גם משרד הבריאות יקבע שיש צורך בצו בית משפט, אז תצטרכי ללקבל צו כזה.
          לא מובן לי על איזה דיון את מתכוונת, לפחות בשלב ראשון אין צורך לפנות לבית משפט.

          • צו בית משפט
            דינה | 15/01/2018 00:21

            ובכן ביקשתי מהרשם ביטול צו ירושה והוצאת צו לקיום צוואה, הוגשה התנגדות והתיק הועבר ע"י הרשם לבית משפט שהזמין לדיון. מאחר ואני מניחה שאצטרך להשיב בהמשך להתנגדות בראיות (בנוסף לצוואה) הרי שאזדקק לתיעוד הרפואי לא כן?

            • עכשיו אני מתחיל להבין
              א-ה | 15/01/2018 00:47

              תגישי בקשה בכתב לבית המשפט - במסגרת ההליך המשפטי שמתקיים - למתן צו שיורה למוסד הרפואי לאפשר לך לעיין ברשומות הרפואיות ולהעתיקן
              רצוי להגיש את הבקשה עוד טרם הדיון, כך שבדיון עצמו כבר יהיו בידך המסמכים הדרושים.

              • צו בית משפט
                דינה | 15/01/2018 02:17

                אין מילים תודהה!!!

                • צו בית משפט
                  דינה | 18/01/2018 19:39

                  כל הכבוד לך ושוב הצליח לי בזכותך איזה שרות נפלא א-ה 24/7!!