אם הבן שלך הוא קטין

  • בגד קצר
    אריה | 07/12/2017 21:28

    הבן שלי נכנס לצפות בדיון בבית משפט במסגרת תחביב. פתאום אחד השופטים אמר לו תצא בחוץ כי אתה עם מכנס קצר. הוא הגיע עם מכנס נאה ולא בגד ים. זה היה בשיא חודש אוגוסט. האם מותר לשופט סתם ככה לא להרשות לאדם כי הוא עם מכנס קצר? כמובן חצי מבית המשפט לבשו בגדים התואמים לקיץ. הוא אינו בעל דין. אזרח שהגיע לצפות. מה החוק הואמר?

    • אם הבן שלך הוא קטין קישור
      א-ה | 08/12/2017 00:26

      השופט מוסמך להוציאו מאולם בית המשפט על פי הקבוע בחוק בתי המשפט -

      "69. (א) בית משפט רשאי לאסור על קטין להימצא בבית המשפט בעת הדיון ולצוות על הרחקתו."

      ואם הוא לא קטין, הוא יוכל להגיש תלונה לנציב תלונות הציבור על שופטים כמפורט בקישור

      נציב תלונות הציבור על שופטים