זכויות בניה בגג-ללא בעלות על הגג-האם יש להן ערך ??

  • זכויות בניה בגג-ללא בעלות על הגג-האם יש להן ערך ??
    גולדפרב גבריאל | 25/07/2017 07:16

    בבעלותי,דירה עליונה ועל הגג ( חלק מהרכוש המשותף) ניתן לבנות 25 מ"ר -ללא היטל השבחה+20 מ"ר בכפוף לתשלום היטל השבחה ,שולם ע"י המוכרים כתנאי להסכמת העיריה להעברת הבעלות.שמאי הוועדה המקומית שהעריך את שווי הזכויות בגג ,טען כי פוטנציאלית-רק בעלי הדירה העליונה יכולים לבנות בגג ולכן עליהם חל מלוא התשלום למרות שקיימת אפשרות שלא יקבלו הסכמת יתר בעלי הדירות/ טכנית לא ניתן כלל לבנות-מאחר והיסודות הקיימים אינם מאפשרים בניה(מהווה תנאי יסודי לקבלת אישור בניה) . המוכרים,חתמו על הסכמתם להפעלת תמ"א 38 עם חב' קבלנית ,,,,,,,האם בתחשיב השטח החדש שאקבל ,יש לי עילה לקבל גם שטח בנוי בגין הזכויות כנ"ל ?? לדעתי,זכויות אלו שווים 50% מהערך המלא של בעלות רשומה וזאת בדומה להשבחה של זכויות בניה מלאות שערכם= X ,,,,והיטל ההשבחה הנתבע בגין תוספת הזכויות= 50% מהשווי של ה-X,,,,,,,,תודה על קבלת תשובה+תגובות יתקבלו ברצון

    • זכויות בניה בגג-ללא בעלות על הגג-האם יש להן ערך ??
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 26/07/2017 17:41

      שלום גבריאל,

      נא ראה תשובה קודמת לשאלתך.
      מזכירה שהפורום נועד לשאלות כלליות וככל שנדרש לך יעוץ מפורט יותר מומלץ שתפנה לעו"ד ליעוץ פרטני.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com