דרישת הבנק להעברת צו ירושה בשנית

  • דרישת הבנק להעברת צו ירושה בשנית לאחר 7.5 שנים
    אורי | 12/07/2017 18:40

    מכובדיי, שלום רב.אמי הוזמנה לבנק ב"דחיפות", וכשהגענו התברר, כי עליה למסור לבנק את מסמכי הירושה של אבי ז"ל, שנפטר לפי 7.5 שנים.  מסרתי להם, כי הטרטור מיותר, וכי המסמכים נמסרו ממש קרוב לתאריך הפטירה, על-מנת שתוכל אמי להמשיך ולהתנהל בחשבון לבדה.מן הבנק נמסר, כי עלינו להגיע בשנית (יום חופש, הגעה לבנק, טרטורים מיותרים, וכל כך מדוע?) עם המסמכים הנדרשים והרלווטניים, על-מנת להמשיך את הפעילות בחשבון.ואני שואל אתכם, מכובדיי, את השאלות הבאות:1.  האם ייתכן ולא נמסרו המסמכים (והם אכן נמסרו, בנוכחותי!) לבנק, ועדיין החליט הבנק לתת לאמי להתנהל בחשבון באופן שוטף (החל מסגירת פק"מ, העברות כספים כו')?2.  האם ייתכן ולא נמסרו המסמכים (והם אכן נמסרו, בנוכחותי!) לבנק, ומעולם - במשך 7.5 שנות פעילות שוטפת בחשבון - לא נדרשה אמי (עד לפני שבועיים לערך) להגיש כל מסמך בעניין?3.  האם לא הייתה אפשרות אחרת לבדוק הסוגיה המדוברת, אלא בטרטור נוסף, של אמי?אשמח לבדוק את האפשרויות למענה על השאלות ובכלל, להבין מעט יותר, ולדעת האם ישנה כאן אפשרות ל"תביעה קטנה" כנגד הבנק על כלל השאלות ועל "עגמת נפש" שכרגע נמצאת בשל העניין כולו? (כן, אני מבקש להוכיח לבנק, כי טעותו - וכאמור כבר הועברו המסמכים, בנוכחותי! והשד יודע היכן הם ומדוע לא נמצאים בבנק - נושאת בחובה עלות וחובה גם מצדו, באמצעות אותה "תביעה קטנה")!בתודה מראש למשיבים,אורי

    • דרישת הבנק להעברת צו ירושה בשנית
      עו"ד אבי זילברפלד | 13/07/2017 12:40

      שלום רב,

      מלחמתך די מיותרת: ככל שהבנק לא מוצא את צו הירושה, הוא יכול למנוע ממך להמשיך ולפעול בחשבון.

      מציע לתת ע"מ למנוע נזק לחשבון, ואם נגרמו לך נזקים עקב ההמצאה הכפולה כדבריך - אתה רשאי לתבוע אותם בבימ"ש לתביעות קטנות.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il