חקירה נגדית על עבר פלילי של עד

  • חקירה נגדית
    מיקי | 07/07/2017 15:48

    שלום רב,

    ברצוני לברר האם ניתן בחקירה נגדית לשאול על קיומו של עבר פלילי?

    לתשובתכם אודה.

    • חקירה נגדית על עבר פלילי של עד קישור
      עופר בן אברהם | 08/07/2017 14:53

      1. "מותר לשאול עד בחקירה נגדית על הרשעותיו הקודמות, ובמקרה של הכחשה מצדו ניתן גם לסתור את עדותו בנקודה זו על-ידי הגשת מסמך רשמי או בעזרת ראיה חיצונית אחרת" (בג"ץ 233/85, עלי אל הוזייל נגד משטרת ישראל), אבל:
      2. במשפט פלילי "נאשם שבחר להעיד, לא יישאל בחקירה שכנגד שאלות בענין הנוגע להרשעותיו הקודמות, מלבד אם העיד על אופיו הטוב או הביא ראיה אחרת לכך, בין בראיותיו ובין בחקירה שכנגד של עדי התביעה" (סעיף 163 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]).
      3. בהתאם לסעיף 5 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, ופרט י' לתוספת הראשונה לחוק, בית משפט או בית דין רשאים לדרוש מידע מן המרשם באחת מאלה:
      (1) הגילוי הוא מהותי לנושא הדיון;
      (2) הגילוי נדרש לבירור מהימנותו של עד ובעל דין ביקש את הגילוי.
      מידע על תיקים סגורים לא יימסר, בהתאם לסעיף 11א לחוק.
      4. לעניין הרשעה שנמחקה ראה השאלה והתשובה המקושרות מטה.

      כאן