גילוי הרשעה שנמחקה בהליך משפטי

  • חשיפת הרשעה שנמחקה במשפט פלילי אחר
    מני | 07/08/2016 01:18

    האם מותר לי לחשוף במסגרת משפט פלילי על הרשעה שנמחקה בעבר לנאשם במשפט פלילי? במסגרת ההליך השיפוטי?
    ואם אני חושף אני עובר עבירה פלילית של פגיעה בפרטיות או לשון הרע?

    • גילוי הרשעה שנמחקה בהליך משפטי
      עופר בן אברהם | 07/08/2016 13:03

      1. סעיף 20 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים קובע (בין היתר), כי "מי שנמחקה הרשעתו ייחשב לענין כל דין כאילו לא הורשע" וכי "ראיה שיש בה גילוי הרשעה שנמחקה לא תהיה קבילה בהליך משפטי או לפני גוף או אדם הממלאים תפקיד ציבורי על פי דין, אלא אם מסר אותה ביודעין מי שהרשעתו נמחקה". מכאן שאסור לך לחשוף את ההרשעה שנמחקה בהליך משפטי.
      2. בהתאם לסעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע, פרסום על-ידי בעל דין או בא כוחו במסגרת הליך משפטי אינו עילה למשפט.
      3. החוק אינו קובע, כי גילוי הרשעה שנמחקה בהליך משפטי הוא עבירה, אך אפשר לטעון, שזה ניסיון לשבש מהלכי משפט לפי סעיף 244 יחד עם סעיף 34ד לחוק העונשין. על כל פנים, הגילוי עשוי לגרור נזיפה מצד השופט, ואפשר שיובא בחשבון לעניין החיוב בהוצאות.
      4. אם אתה קובל, שים לב גם לסעיף 73 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב]: “נוכח בית המשפט שקובל אינו מסוגל לנהל בעצמו את ענינו בבית המשפט, או שהוא מנהל את ענינו באופן טורדני, רשאי בית המשפט להפסיק את הדיון בקובלנה עד שימנה לו הקובל עורך דין תוך תקופה שיקבע...”

      • מסכים עם תשובתו של עופר בן אברהם
        עו"ד אמיר מורשתי | 08/08/2016 20:30

        בברכה,

        אמיר מורשתי, עו"ד
        מנהל פורום פלילי

        דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
        טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il