איך לגבות את הקנס עבור אי קיום הסדרי ראיה כסדרם

  • הסכם מזונות --העדרות משעות ראיה
    קרן אלן | 25/05/2017 22:42

    בהסכם הורות שנחתם עם אב בני וקיבל תוקף פסק דין בביהמ"ש, ישנו סעיף המחייב אותו ב 40 ש"ח על כל שעת היעדרות משעות ראיה.
    אך כשפניתי להוצ"פ לגבות שעות ההיעדרות התברר לי שמכיוון שלא כתוב במפורש בסעיף שניתן לגבות דרך ההוצ"פ. אין באפשרותי להפעיל זאת. מה עליי לעשות? הרי לא ייתכן שאפנה לביהמ"ש על כל פעם שהאב נעדר משעות הראיה...

    • איך לגבות את הקנס עבור אי קיום הסדרי ראיה כסדרם
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/05/2017 14:52

      קרן שלום,

      ברור שלא הגיוני שתצטרכי לפנות כל פעם מחדש לביהמ"ש, אבל כדאי שתפני פעם אחת, ותבקשי שביהמ"ש ייתן הוראה, שלאור מה שנקבע בהסכם הגירושין, אם האב יהיה חייב בתשלום קנס כזה, את רשאית לגבות אותו בהוצל"פ .

      דרך אגב, התשובה של הוצל"פ קצת מוזרה, שכן גם לגבי מזונות לא תמיד כתוב שאם האב לא ישלם, ניתן לגבות בהוצל"פ, ובכל זאת ניתן לפתוח תיק כשיש חוב ..  ואינני רואה כל הבדל.

      תפקידה של הוצל"פ לאפשר מימוש פס"ד, וגם בתי המשפט אינם כותבים בפסקי הדין שלהם (והסכם שאושר הוא פס"ד לכל דבר), שאם לא יקויים ההסכם, הוצל"פ צריכה לקיים אותו, ובכל זאת אנשים פותחים תיקי הוצל"פ, אם פסה"ד לא מקויים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il