תיקון 3א

  • תיקון תמא 3א
    פלג תם | 05/04/2017 12:02

    שלום
    יש לנו בנין 2 קומות שחתמנו עם יזם לביצוע תמא 38/2 החתימה היתה 4/2016 היזם החל בבדיקות חישובים הנדסיים בבנין/חפירות של היסודות/וכו ואת הממצאים העביר לרשות וקיבל חותמת נתקבל 6/2016 ליזם יש שטח בצמוד אלינו שיש בנין 2 קומות שהוא לפני קבלת היתר מהרשות ל 10 יחד לתמא 38/2 הוא התחיל תמהלכים מול הרשות כבר ב 2016!
    ניגשתי לעיריה (4/4/17)וניסיתי לברר את המדיניות שלהם לתמא 38/2 והם אמרו לי שלבנין 2 קומות מגיע 2 וחצי קומות!
    שטענתי איך יתכן שאותו יזם קיבל בשטח הצמוד 10 יחד על אותו מבנה בדיוק?  התשובה שלהם היתה שהיזם ביקש היתר כבר ב 2016 (אני מציין שעדיין אין אישור להיתר!)
    אז השאלה שלי היא: האים בגלל שהיזם התחיל תהליך בבנין שלנו כבר ב 2016 והפקיד אצלה את התוכנית של החישובים ההנדסים וקיבל חותמת נתקבל ב 6/2016 זה תופס שאנחנו יכולים לדרוש את הפרשנות המורחבת?
    אשמח לאופציות נוספות-תודה!

    • תיקון 3א
      עו"ד אילן הלוי | 11/04/2017 14:15

      שלום וחג שמח

      עד לפני כשנה וחצי שלטה פרשנות מרחיבה שהעניקה יותר זכויות במקרה של הריסה ובניה. יתכן והבניה ליד נהנו מפרשנות זאת וכאשר קיבלו החלטת הועדה היא היתה לפי פרשנות מרחיבה זו.

      בשנת 2016 כבר עברו לפרוש מצמצם לגבי הזכויות הניתנות כפי שבא לידי ביטוי בתיקון 3א לצמא. כך שבהחלט יתכן שהבנינים לעדכן נהנו ואתם לא למרות שנתוני הבניינים דומים.

      בסופו של דבר הוועדה המקומית היא הקובעת בהתאם לתוכניות ולמדיניות החלות בעת הדיון בבקשה להיתר ועל כן יתכנו שינויים מעת לעת.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com