כותרת התביעה בתביעת נזיקין

  • עוולת הנגישה ואשם תורם
    עדיקה | 26/03/2017 18:18

    בעלי בנפרד הגיש נגדי תלונות סרק במשטרה בגין הפרת הסדרי ראייה ועניין תשלום מזונות שמתברר עדיין בהליך משפטי . לכאורה לא רק למשטרה אין מעמד מיוחד בתלונותיו , אלא לא ביצעתי שופ הפרה ולא הגשתי שום החלטה ששונה מהמקור להוצלפ. המשטרה סייעה לפרודי ומנגד תלונות שאני הגשתי , לא טיפלה ולא ביררה מהסיבה שאינה מתיישבת בקנה מידה אחד עם הליכי חקירה תחת אזהרה שפתחה נגדי , הסיבה שנתנה שלא פתחה נגדו- נמצא בבירו משפטי . עם תגובת המשטרה אני יכולה לטעון כביכול למתן שירות ציבורי מפלה על רקע השקפה ועל הפרה של פקודת מטה הארצי המתייחס לחובות שוטר לפעול ללא משוא פנים . כביכול , התיקים נסגרו בחוסר ראיות והם מסרבים לשנות את עילת הסגירה שמא לא אגיש נגד פרוגע תביעה בעוולת הנגישה . אך מה שמטריד אותי יותר זאת התנהלות המשטרה שיש לי הוכחות כתובות שאכן היא בחרה לנקוט לטובת צד להליך וכי לא היתה בעצם מוסמכת להתערב ובכך גרמה לי לנזקים כגון אובדן פרנסה ופגיעה בשם הטוב . שאלתי היא , במידה ואני מגישה תביעת פיצויים נגד המשטרה ( גם השופט בדיון בבקשה שלי להחזרת תפוס , המליץ לי לנקוט בהליך זב לאחר שסיפרתי לו מה עוללו לי ולילדתי בת הארבע ) האם כותרת התביעה ״ עוולת הנגישה ״ נגד המשטרה יכולה להתאים ? המשטרה פתחה בחקירה נגדי מהסיבה שגם הגשתי תלונה במח״ש נגד כמה גורמים האחראים ואותה התנהלות של החקירה הובילה לנזקים רבים : הגעת שוטרים בלבוש אזרחי לכתובת מגורי ביצוע מעצר והבאתי לתחנה עם ילדתי כשהיא מפוחדת ובוכה בשעה שבע בבוקר וזה עוד על קצה המזלג. מהי כותרת התביעה למעט ״ תביעת פיצויים ״... ?

    • כותרת התביעה בתביעת נזיקין
      עו"ד גיל קראוס | 28/03/2017 14:04

      צהריים טובים,

      כותרת התביעה צריכה להיות להערכתי תביעה לפי פקודת הנזיקין ובתוך כתב התביעה את יכולה לפרט עילות שונות כמו רשלנות. אני לא בטוח שנגישה תתקבל במקרה כזה בשעה שהמשטרה היא לא זו שהגישה את התלונה ופתחה בהליך נגדך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • הבהרה
        מגיבה | 28/03/2017 19:41

        המשטרה היא זאת גם שהגישה את התלונה בעקבות חילופי דברים שנאמרו  . חוקרת מטעמם ,הגישה נגדי תלונה על איומים ועל העלבת עובד ציבור כאשר כל מה שאמרתי לה זה שאדווח על ההתנהלות הלא חוקית שלה במחלקת חקירות שוטרים

        • תלונה חסרת תום לב של חוקרת משטרה
          עו"ד גיל קראוס | 29/03/2017 13:48

          אם כן אפשר לטעון זאת כעילה במסגרת כתב התביעה, אבל להערכתי הסיכויים לקבל טענה זו אינם גבוהים.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • הפניה לספרות
            חן | 29/03/2017 14:25

            מציע לך לקרוא את הפרק על "חסינות מוסר ידיעות לרשות מוסמכת" בספרו הנהדר של ד"ר אבישי אדד שימוש לרעה בהליכי משפט: הגנה נזיקית מפני ניצול לרעה של זכות הגישה לערכאות (2011). תמצאי שם כמובן גם פסיקה רלוונטית.

            בתמצית: אם הבנתי נכון, לפי הניתוח המופיע שם, קיימת עקרונית עילת תביעה בעוולת הרשלנות ובמקרים חריגים גם בעוולת הנגישה, אפשר כמעוולת במשותף עם המתלונן.