סכסוכי שכנים.

  • מטרד
    MMSS | 20/10/2016 13:26

    שלום רב,
    בבניין בו אני מתגורר בשכירות יש מצד הבניין (ובסמוך לכניסה לבניין מדרגות שבסופן נמצאת החנייה הפרטית שלי. יש שכן מהבניין שיושב שם כל יום כמה שעות ומעשן הרבה , התוצאה של כך היא כי רכבי הפך למאפרה שלו כל הרכב מלא באפר הסיגריות ונהיה שחור ואף חלק מהאםר אף חודר בחריצים לתוך האוטו. יובהר כי מדובר בכמות נוראית של אפר. פניתי לשכן בנימוס וביקשתי שיפסיק במנהגו אך הוא סירב האם יש משהו שאפשר לעשות כנגדו ?

    • סכסוכי שכנים.
      עו"ד תומר ששון | 21/10/2016 15:21

      סכסוכי שכנים נדונים בד"כ בפני המפקח על רישום המקרקעין. המדובר בגורם שיפוטי לכל דבר ועניין ולו סמכות כמו לבית משפט השלום. המפקח מחליט בסכסוכים בין הדיירים בבית המשותף ולגבי סכסוכי שכנים. המפקח נמצא בסמוך ללשכת הרישום במקרקעין.

      ניתן לפנות גם למשטרה.
      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com

      • סכסוך
        MMSS | 21/10/2016 15:35

        תודה על המענה !!! אך השאלה היא האם יש סיבה או הצדקה לפעול כנגדו או שבמקרה שכזה אין מה לעשות ? ואם ניתן לפנות למשטרה באיזו הצדקה ניתן לעשות זאת ?

        • המשך תשובה
          עו"ד תומר ששון | 21/10/2016 15:43

          ראשית ניתן לפנות למשטרה בעבירת הסגת גבול, שכן ציינת כי מדובר בחניה פרטית, כמו כן המפקח על המקרקעין רשאי גם לדון בסכסוך וליתן סעדים כגון שהשכן לא יורשה להימצא בשטח החניה שלך, כאמור למפקח סמכויות של בית משפט שלום.
          בברכה,

          תומר ששון, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין

          שלומציון המלכה 18, ירושלים
          טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com

          • המשך השאלה
            MMSS | 21/10/2016 22:45

            שוב תודה על המענה אך לא נראה לי שהמדרגות הם חלק מהחניה הן מחברות לחניה אבל לא חלק ממנה ממש ( יש מעבר לחניה נוספת ) אני אצא מנקודת הנחה שהמדרגות אינן שטח פרטי והשכן מעשן עליהן האם עדיין אפשר לעשות משהו כנגדו ?

          • קובץ מצורף טעות למפקח אין סמכות לדון בתביעת שוכר נגד בעל דירה
            אסף | 24/10/2016 13:43

            ראה החלטת המפקח בתיק 24/13

            • המשך השאלה
              MMSS | 24/10/2016 20:02

              אני חושבת ששאלתי לא הובנה נכון מה שברצוני לדעת הוא האם אוכל לפעול כנגד שכן שמעשן  סמוך  לרכבי ושכל אפר הסיגריות שלו ( מכמות של יותר מקופסה כל יום ) מלכלך את רכבי בצורה זוועתית , בלי כל קשר לבעל הדירה ובלי קשר למפקח.

              • בהחלט ניתן לתבוע אותו - אם יש לך הוכחות
                אסף | 25/10/2016 10:47

                התביעה צריכה להיות בבית המשפט השלום
                כדי להצליח בתביעה צריכות להיות לך הוכחות
                הוכחות טובות יכולות להיות, צילום וידאו של הנזק שהוא עושה, ו/או עדות של עדים שאת תביאי לבית המשפט שיעידו על המעשים שלו ועל הנזק שנגרם לך.
                הסעד שתבקשי בתביעה שלך הן הוא צו-מניעה המורה לו להימנע מהמעשה המזיק שלו, והן פיצוי כספי שאותו הוא יצטרך לשלם לך על הנזק שגרם לך לאורך תקופה ממושכת.

      • לא לכל דבר ועניין
        חיים | 23/10/2016 07:57

        אלא לדברים ולעניינים המפורטים בסעיף 72 לחוק המקרקעין.
        המפקח אינו מוסמך לדון במטרדים ובתביעות על-פי פקודת הנזיקין ודיני החוזים, ושוכר אינו יכול להגיש תביעה עצמאית למפקח.

    • תביעת נזיקין בגין רעש
      עו"ד תומר ששון | 21/10/2016 15:33

      ש להוכיח קשר סיבתי בין הפגיעה בשמיעה למסיבות, וכן כי מארגני המסיבות פעלו ברשלנות, לדוגמא שהרעש חרג מהנורמה המקובלת, יש להצטייד גם בחוות דעת רפואית, וכן חוות דעת לגבי חריגה מהנורמה כאמור.בכפוף לכך ניתן להגיש תביעת נזיקין.
      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com

      • המשך
        יותם | 21/10/2016 19:28

        כיצד מוכיחים קשר סיבתי בין ירידה בשמיעה לבין המסיבות, בהנחה שאין בדיקת שמיעה מלפני המסיבות?

        • הוכחת קשר סיבתי רפואי
          עו"ד תומר ששון | 25/10/2016 08:40

          קשר סיבתי מוכיחים באמצעות חוות דעת רפואית

          בברכה,

          תומר ששון, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין

          שלומציון המלכה 18, ירושלים
          טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com