דחית בקשה להיתר בניה

  • דחיית בקשה
    הלן | 29/09/2016 13:00

    כדי שבקשה להיתר בניה ברשות מקומית תדחה
    כמה אחוזי התנגדות צריך

    • דחית בקשה להיתר בניה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 05/10/2016 12:59

      שלום הלן,

      הועדה המקומית אמורה לבחון התנגדויות על בסיס טעמים תכנוניים בלבד. די במתנגד אחד שיהיו לו טעמים טובים כדי שהבקשה תדחה.
      מצד שני, גם אם מספר רב של דיירים יתנגדו אך טענותיהם לא תתקבלנה - ההיתר ינתן.
      כל הנ"ל - כפוף לזכויות ערעור או זכויות קנייניות שיתבררו בבית המשפט.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • המשך לתשובתך
        הלן | 05/10/2016 13:03

        בהמשך לתשובתך המנומקת.
        אבקש לשאול:
        הרי נדרשות חתימות של שכנים, לפחות 75%. במקרה דנם לא הוגשו חתימות כלל.
        הבנתי כי נקבע בפסיקה כי במקום להגיש חתימות בפועל, די להמציא להם הודעה על הפקדת התכנית תוך מתן אפשרות להתנגד.
        לפיכך האם מכך מובן כי באם יהיו יותר מ25% מתנגדים זה אומר שהרי אין 75% הסכמות וממילא התוכנית תדחה?

        תודה תודה
        ושנה מתוקה