כל תצהיר עדות ראשית החתום כדין, הוא חוקי

  • חוקיות הכנת תצהיר
    אבנר | 25/09/2016 13:23

    האם ניתן לזמן עד לתת תצהיר אצל עורך הדין התובע במועד X, לערוך את התצהיר על ידי שאלות ומתן תשובות והנחיות מצד התובע ורק לאחר 3 שבועות במועד Y לזמן שוב את העד להקראה וחתימה של התצהיר הערוך לאחר שזה נערך, והוספו לא דברים שלא נאמרו במועד X מצד העד ונאמרו למעשה חלקם במועד בין X ול Y מצד התובע ולא העד לצורך עריכת התצהיר ? מה החוקיות  בתצהיר שכזה על אף שהעד חותם עליו מבלי שאמר חלק מהדברים הכתובים בו? האם זה חוקי ?

    תודה.

    • כל תצהיר עדות ראשית החתום כדין, הוא חוקי
      א-ה | 25/09/2016 22:03

      יחד עם זאת, תצהיר עדות המוגש לבית המשפט אינו הופך אוטומטית לראיה במשפט. כדי שיהיה ראיה, יש לאפשר חקירה נגדית.
      במסגרת החקירתו הנגדית של חותם התצהיר ניתן לנסות ולהוכיח לבית המשפט את כל מה שכתבת, ובכך אולי לשכנע את בית המשפט שיש לתת משקל נמוך לעדות שבתצהיר.
      ככלל, בית משפט לא יפסול על הסף תצהיר עדות, אלא במקרים נדירים ביותר.

      • באם יוכח שחלק מהתצהיר נערך שלא מעדות המצהיר
        אבנר | 25/09/2016 22:49

        עצמו אלא מגורם אחר.  האם חוקי כאשר משהו התערב והוסיף פרטים שבמקור לא הושמעו מאותו אדם שמסר את התצהיר ? ידוע לי שתצהיר חייב להיכתב על פי עדות המצהיר בלבד ורק הוא.

        מה הדעת בנושא?

        • בנוסף לתשובה שלי, אני מציע ... קישור
          א-ה | 25/09/2016 22:55

          שתעלה את שאלתך גם בפורום פלילי שבקישור

          פורום פלילי

          • תודה. שאלתי גם שם.  לת
            אבנר | 26/09/2016 01:14