הטעיית מבוטח על-ידי קופת החולים

  • הטעיית מבוטח ע"י מבטח שהוא גוף ציבורי
    רמי | 18/08/2016 22:44

    שלום,
    האם מבוטת של קופת חולים נחשב כצד בחוזה עם קו"ח, ובכך הצדדים הללו כפופים לחוק החוזים (ואולי לפקודת הנזיקין)?
    אם כן, וגם אם לא, האם במקרה שקו"ח הטעתה את המבוטח, ובכך גרמה לו נזק כספי כלשהו, יוכל המבוטח לתבוע אותה (לפי איזה חוק)?  רמי

    • הטעיית מבוטח על-ידי קופת החולים
      עו"ד גיל קראוס | 23/08/2016 09:51

      בוקר טוב,

      קודם כל יש להסתכל בחוקים כמו פקודת בריאות העם וחוק שירותי בריאות ומשם אולי ניתן יהיה להגיש תביעה.
      ניתן לטעון לעילה מכוח חוק החוזים אבל מדובר בטענה גבולית.
      יכול להיות שניתן לטעון גם לעילות מכוח פקודת הנזיקין כמו רשלנות למשל.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • לא רשלנות, ולא נמצא חוק בריאות העם.
        רמי | 23/08/2016 12:29

        נכבדי,
        לא ברור לאיזה "חוק שירותי בריאות" כוונתך. לא מצאתי חוק בשם זה - אין הוא מופיע בוויקיפדיה. גם בחוק ביטוח בריאות אין תשובה לבעיה שציינתי.
        בפקודת בריאות העם אין כל התייחסות לסוג הנדון של בעיה.
        בשאלתי ציינתי הטעיה (כלומר בכוונה), ולא רשלנות.
        לגבי חוק החוזים, לאיזה סעיף בחוק התכוונת?
        בברכה,  רמי

      • הטעיית מבוטח ע"י מבטח שהוא גוף ציבורי - תזכורת
        רמי | 26/08/2016 17:42

        נכבדי,
        מה התשובה לשאלתי, עם הבהרתי, מ-23.8 בנדון?  רמי

        • הטעיית מבוטח על-ידי קופת החולים
          עו"ד גיל קראוס | 27/08/2016 21:10

          ערב טוב,

          חוק זכויות החולה חל גם הוא על מבוטחי קופת החולים אולי תמצא שם פיתרון.

          סעיף 15 לחוק החוזים עוסק בהטעיה.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il