פשיטת רגל שניה

  • פש"ר שנסגר
    מולמן גיא | 04/08/2016 10:43

    שלום רב,
    אני נמצא בבעיה קשה מאוד. נצברו בתיק הפש"ר שלי פיגורים וההליך נסגר. פניתי לעו"ד על מנת לבדוק מה ניתן לעשות ופתחנו תיק חדש, שולמה אגרה, נפתח תיק בבית המשפט המחוזי. כעת נמסר לי מהכונס שהתיק לא יאושר משום שלא חלפה שנה לפחות מסגירת ההליך. יש לי עיקולים ממצטברים. מה עליי לעשות? עברתי תקופה לא קלה בחיי האישיים, לכן הפיגורים. כעת אני נמצא במסלול חיים חדש לגמרי ורוצה לסיים עם החובות. מה אפשר לעשות?

    • פשיטת רגל שניה
      אילת בהרי, עו"ד | 07/08/2016 09:46

      גיא שלום,

      החוק מאפשר בנסיבות מסויימות פשיטת רגל שניה, תנסה להגיש באמצעות עו"ד שלך בקשה מנומקת ולשכנע את בית המשפט כי הבקשה הוגשה בשל שינוי נסיבות, וכי פעלת בתום לב במהלך הליכי פשיטת הרגל בפעם הראשונה.

      בברכה,

      אילת בהרי, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל

      המשביר 1, חולון
      טל': 03-6709605; מייל: eilatlaws@gmail.com

      • פש"ר שנסגר
        גיא מולמן | 07/08/2016 10:20

        החוק אמנם קיים, אך משרדי הכונס לא מאפשרים להמשיך בתיק שהם עצמם אישרו את תחילתו ושולמה עליו האגרה. הרי המצב הזה אבסורדי, קודם כל גובים אגרה מפלצתית על סך 1600₪ ולאחר מספר שבועות נזכרים לפתוח את התיק ולבדוק האם לאשר את ההליך. תיק בבית המשפט נפתח וכעת אני ממתין לתשובה השלילית שתגיע בעוד כחודש. שלילית, משום שכבר קיבללי את התשובה ללא תגובת הכונס לבית המשפט. כיצד אני יכול בכל זאת להגיש בקשה שבית המשפט יכפה על הכונס לפתוח לי תיק חדש בהתאם לנסיבות החדשות? אני מבולבל ומיואש מהמצב הזה. :(