הסדר מול נושים ללא פש״ר

  • הסדר מול נושים ללא פש״ר
    דניאל | 02/08/2016 21:16

    ערב טוב,
    אני חייב מוגבל באיחוד תיקים וברצוני להציע הסדר חוב מול הנושים וזה ללא תהליך פשט״ר. שאלתי האם זה אפשרי ואם כן האם זה חייב להיעשות דרך רשם הוצלפ?
    במידה והנושים יסרבו האם זה יפריע לי להתחיל בהליך חוק שמיטה או שזה ייחשב כאילו ניסיתי הליך פשט״ר?

    תודה רבה

    • הסדר מול נושים ללא פש״ר
      אילת בהרי, עו"ד | 03/08/2016 12:42

      הי דניאל,

      לא ניתן להציע הסדר על חלק מהחובות דרך רשם ההוצל"פ, אלא רק על מלוא החובות, (אפשר לבקש את ניכוי הריביות).

      בנוסף, אפשר להגיע להסדר חוב ישיר מול כל נושה, אשר יכול להיות משולם ע"י צד שלישי, כדאי לערוך הסכם מפורט ומסודר החתום ע"י צד ג'.

      אם הנושים יסרבו, תוכל לפנות  להליך של ההפטר בהוצל"פ
      אם אתה עומד בתנאי הסף.
      בכל מקרה שמורה לנושים הזכות להתנגד לבקשה להפטר

      בברכה,

      אילת בהרי, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל

      המשביר 1, חולון
      טל': 03-6709605; מייל: eilatlaws@gmail.com

      • תודה והבהרה
        דניאל | 03/08/2016 13:18

        תודה איילת .
        אני מדבר על הצעה להסדר של כל החוב להחזיר אחוז מסויים מהחוב כך שאני מניח שאפשר דרך רשם ההוצלפ?
        לגבי התנגדות הנושים להפטר הם צריכים סיבה ממש טובה להתנגד כי אם החוב נוצר בתום לב ואני עומד בתנאים זו מהות החוק.. רק אתמול פורסם שמחקו חוב של  750000 למרות שלאשתו של החייב דירה על שמה

        • הסדר מול נושים ללא פש״ר
          אילת בהרי, עו"ד | 03/08/2016 13:28

          לא אי אפשר, לא ניתן לנהל מו"מ על תשלום חלק מהחוב באמצעות רשם ההוצל"פ.

          אם תציע הסדר ישיר עם הנושים, אפשר רק הסדר שישולם דרך צד ג' שמוכן לסייע לך, אחרת מדובר בהעדפת נושים אסורה.

          בכל מקרה לנושים יש זכות להתנגד לבקשתך להפטר.

           מציעה להתייעץ עם עו"ד לענין הסדר והליך הפטר

          בברכה,

          אילת בהרי, עו"ד
          מנהלת פורום פשיטת רגל

          המשביר 1, חולון
          טל': 03-6709605; מייל: eilatlaws@gmail.com