כ.א.ל מסרבים להנפיק לי כ.אשראי - מה עושים ?

  • כ.א.ל מסרבים להנפיק לי כ.אשראי
    ריטה | 28/07/2016 09:52

    בוקר טוב,
    אני חייבת מוגבלת, כבר למעלה מעשור.
    יש לי חשבון בנק שאני מנהלת באשראי של 1000 ש"ח (מבחירה שלי),
    לפי מה שקראתי קיימת הנחיה לבנקים להפיק כרטיס אשראי מסוג דביט, גם ללקוחות מוגבלים.
    הבנק מוכן להנפיק לי כל סוג של כרטיס אשראי, כי אני לקוחה טובה.
    אך חברת כ.א.ל מסרבת בגלל שאני חייבת מוגבלת, ולמרות שהבנק פנה אליהם, וגם למחלקת מניעה שלהם, הם עומדים בסירובם, האם יש מה לעשות בנידון?
    בשמחה הייתי מוותרת על השימוש בכרטיס, אך כיום זה בלתי אפשרי להתנהל עם משפחה וילדים ללא כרטיס חיוב.

    • כ.א.ל מסרבים להנפיק לי כ.אשראי - מה עושים ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 28/07/2016 23:40

      שלום רב,

      מתן אשראי נתונה לשיקול דעת מוחלט של נותן האשראי: ברצותו נותן, וברצותו מסרב.

      לפיכך, לא תוכלי לכפות על כ.א.ל לתת לך כרטיס אשראי. מציע שתנסי בחברות אחרות, ככרטיס חוץ בנקאי.

      בהצלחה

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • כ.א.ל מסרבים להנפיק לי כ.אשראי בנקאי - מה עושים ?
        חנוך | 27/08/2017 12:38

        שלום רב,

        בהמשך לתשובה לגב' הנ"ל.

        מה קורה כשהבנק מאשר הנפקת כרטיס בנקאי ללקוח שיש לו תיקים בהוצל"פ אך אינו מוגבל בשום הגבלה בתיקי ההוצל"פ שלו.

        תודה מראש,