מתנדב משמר אזרחי שנפצע בתאונת דרכים

  • מתנדב משמר אזרחי שנפגע בתאונת דרכים במהלך ההתנדבות
    meoro1 | 30/06/2016 12:24

    המקרה, מתנדב משא"ז ישב בניידת ליד הנהג כאשר הניידת הייתה במצב של עצירה מוחלטת פגע רכב פרטי בניידת מאחור והמתנדב נפגע בראשו גבו וכתפו.השאלה היא מה הנוהל את מי תובעים את חברת הביטוח בגין תאונת דרכים ובמקרה הנ"ל את החברה שמבטחת את הניידת או שמא חלים על מתנדב כללים אחרים.תודה מראש

    • מתנדב משמר אזרחי שנפצע בתאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 30/06/2016 16:25

      צהריים טובים,

      בעיקרון מתנדב משמר אזרחי שנפצע תוך כדי מילוי תפקידו יכול לבחור לתבוע או את קצין התגמולים במשרד הביטחון (כמו שוטר), או את ביטוח לאומי (כמו עובד) או את ביטוח החובה של הרכב.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il