מהן ההגבלות המוטלות על פושט רגל

  • טיול לחו"ל לאדם הנמצא בפשיטת רגל
    דנית | 09/04/2016 12:55

    שלום רב,
    רציתי לדעת האם לאדם שנמצא בפשיטת רגל (בעקבות חוב מצטבר של כ500,000 שח או יותר- כסף שהפסיד לאנשים בתביעות אזרחיות) קיימת האפשרות לעזוב לחו"ל- לטובת טיול של כעשרה ימים- שבועיים באירופה (חבר מוכן לממן לו את הטיול והטיסה..) בעודו נמצא בסטטוס זה (של פושט רגל) ?? שאלתי היא, האם זה משהו שביהמ"ש ימהר לאשר בקלות, או שמא יעלה החשש כי אותו אדם עלול לעזוב למדינה זרה ולעולם לא לחזור ע"מ לא לשלם את חובו ?? (עובדה שקרו מקרים שאנשים ברחו לחו"ל בעקבות חובות שהצטברו להם בארץ...) -אז האם ביהמש יאשר דבר כזה או יחייב תחילה את פושט הרגל להפקיד סכום כסף (סכום כולל של החוב?) בקופת המדינה לפני הטיסה ?תודה רבה
    *בכל אופן, האם צו עיכוב יציאה מהארץ יהיה תקף עד שלא ישולם 100% מהחוב??
    *כמו כן, ברצוני לדעת אילו הגבלות נוספות קיימות לאדם הנמצא בפשיטת רגל..
    **השאלה הראשונה היא העיקרית והחשובה אבל תודה מראש :) **

    • מהן ההגבלות המוטלות על פושט רגל
      עו"ד טל פינק שליש | 11/04/2016 12:32

      צהריים טובים דנית,

      לאדם אשר ניתן כנגדו צו כינוס ישנו עיכוב יציאה  מהארץ.
      בנסיבות מיוחדות ניתן לבקש מבית המשפט להסיר את צו עיכוב היציאה מהארץ על החייב, וזאת כנגד שני ערבים אשר יציאתם תעוכב לאותה התקופה.
      כמו כן יש להראות לבית המשפט כי החייב אינו נושא בעלות הנסיעה.
      לכן, האפשרות ליציאה קיימת.
      עם זאת, לא הייתי מזדרזת להגיש בקשה שכזו לצורך יציאה לטיול מאחר והדבר מצטייר כמותרות אשר לא יואילו להתרשמות בית המשפט/המנהל המיוחד מהחייב, ובהתאם על אישורן.

      בדרך כלל נהוג להגיש את הבקשות הללו במקרים מיוחדים של אירוע משפחתי/נסיעת עבודה וכיוצא בזה.

      צו עיכוב היציאה מהארץ תקף עד סיום הליך פשיטת הרגל בדרך של הפטר/ביטול.
      הגבלות נוספות הינן איסור להיות נושא משרה בתאגיד, ניהול חשבון בנק ביתרת זכות בלבד ללא כרטיסי אשראי או שיקים וכיוצא בזה.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com

      • תודה רבה, עו"ד טל פינק (המשך..)
        דנית | 11/04/2016 15:31

        ברצוני לשאול דבר נוסף.. כמה זה עניין פשוט להכריז על פשיטת רגל בכלל? האם מאשרים בכל המקרים ? או שמדובר בתהליך מורכב שלא מאשרים אותו לכל מגיש בקשה ?
        כלומר, האם מספיק שהאדם הוכיח לביהמ"ש כי כל כספו נגמר לו בכל חשבונותיו (על מנת לשלם את חובו הגבוה)- או שיש דברים נוספים שנלקחים בחשבון ? לדוגמה... האדם הספציפי מואשם, בין היתר, בעבירות פליליות (סחיטה באיומים, הטרדה מינית והתנכלות מינית, הרשעה חוזרת על זיוף, מרמה, עבירות מס הכנסה ומע"מ -לא ברור באילו סכומים מדובר בדיוק- וכו'..) היו גם עבירות אזרחיות של לשון הרע והוצאת דיבה באינטרנט והוצאת חשבוניות כוזבות (מדובר בריבוי עבירות וריבוי מתלוננים!).. -שאלתי היא, האם דברים כאלה יילקחו בחשבון בהחלטה אם בכלל לאשר "פשיטת רגל" לאדם כזה ? כי בשלב מסוים ייגמר לו הכסף והיכולת לשלם את חובותיו.. אז מה עושים ?
        ? ..what is the worst scenario &
        תודה רבה..

        • התנאים לכניסה להליך פשיטת הרגל
          עו"ד טל פינק שליש | 12/04/2016 11:16

          בוקר טוב דנית

          בעת קבלת ההחלטה אם להכריז על אדם כפושט רגל, נבחנים קריטריונים רבים, בין היתר ובעיקר, תום לב באופן יצירת החובות.
          הליכים פליליים אינם מונעים הליך פשיטת רגל, אולם יש לבחון מדוע נוצרו החובות והאם הם תוצאה של ההליך פלילי ו/או התנהלות חסרת תום לב.
          במרבית המקרים, כל עוד לא מוכח חוסר תום לב ביצירת החובות, ניתן לאדם צו כינוס, והתנהלותו נבחנת בהמשך הליך פשיטת הרגל וטרם הכרזתו.

          בברכה,

          טל פינק שליש, עו"ד
          מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

          מונטיפיורי 4, פתח תקווה
          טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com