רישום דירה בטאבו-פרוצדורה

  • אגרות
    בן | 03/01/2016 19:20

    שלום
    אני אמור לרשום דירה בטאבו, האם האגרות שאני אמור לשלם הם 28 ש"ח - אגרת בקשה, ויש לי בנוסף משכנתא - זה כרוך באגרה של 126 ש"ח, זה סך האגרות שאני אמור לשלם ? או שיש מעבר  כדי לרשום את הדירה בטאבו ?

    • רישום דירה בטאבו-פרוצדורה
      עו"ד מנחם מושקוביץ | 06/01/2016 19:53

      רישום דירה בטאבו כרוך באגרה של 126 ₪ .
      בנוסף, כל בקשה המוגשת ללשכת רישום המקרקעין (טאבו) כרוכה בתשלום אגרה של 28 ₪.
      יש לבדוק האם נרשמה ו/או אמורה להירשם הערת אזהרה דבר המצריך תשלום אגרה נוספת.

      חשוב לציין כי תשלום האגרה הוא השלב הסופי טרם הגשת הבקשה לרישום המקרקעין לאחר מילוי כל הטפסים והמסמכים הרלוונטיים לרישום הדירה.

       בבואנו לרשום נכס בלשכת רישום המקרקעין יש להצטייד במסמכים כדלהלן:
       1.      בקשה לרישום מקרקעין-טופס בקשה לרישום מקרקעין ניתן למצוא באתר אגף רישום והסדר מקרקעין.
       2.      שטרי מכר – העברת הזכויות על שם הקונה מתבצעת מכוח שטרי מכר אותם יש להגיש ב-5 עותקים מקוריים חתומים ע"י שני הצדדים (המוכר והקונה) ומאומתים ע"י עו"ד.
       3.    אישורי מיסים-יש לצרף לבקשה לרישום אישור מס רכישה ומס שבח במסגרתם מאשר מיסוי מקרקעין שאין חוב במס והסכמתו להעברת הזכויות.
       4.      אישורי עירייה-אישור היעדר חובות לרשות המקומית לרות היעדר חובות בגין היטל השבחה. חשוב לציין כי אישור היעדר חובות לעירייה תקף ל-6 חודשים בלבד.
       5.      שטר משכנתא- במידה ונלקחה משכנתא לטובת קניית הנכס יש להזמין מהבנק שטרי משכנתא ולחתום עליהם בפני עו"ד.
       6.      אגרה-לבסוף יש לשלם אגרת רישום שעלותה פורטה לעיל.

       בהצלחה