האם נישואין מזיקים מבחינת מיסוי נדל"ן?

  • האם נישואין מזיקים מבחינת מיסוי נדל"ן?
    שדמה | 30/03/2015 02:28

    יש לי שאלה:
    בני זוג הם ידועים בציבור וחיים ביחד עם הסכם ממון ללא נישואין. יש לכל אחד מהם דירה אחת, שנרכשה לפני שהכירו או לפני שהפכו לידועים בציבור. בהסכם הממון מוסכמת הפרדה רכושית בין הדירות (כלומר לאף אחד אין זכויות בדירה של השני).   שתי הדירות מושכרות, ובני הזוג מתגוררים יחד בדירה שכורה. שכר הדירה משתי הדירות נכנס לחשבונות בנק נפרדים אישיים ולא לחשבון משותף.
    בני הזוג חושבים בעתיד, בעוד שנים, למכור את אחת הדירות כדי לרכוש לעצמם דירת מגורים.

    בני הזוג מתלבטים אם להנשא או להשאר ידועים בציבור. מבחינה רגשית הם מעוניינים להנשא, אך לא רוצים להנזק כלכלית.
    האם הם ינזקו כלכלית אם ינשאו, מבחינת מס שבח ומס הכנסה?
    כלומר אם ימכרו את אחת הדירות בעוד מספר שנים בעודם ידועים בציבור - האם יהנו מפטור ממס שבח על מכירת דירה יחידה, בעוד שאם ינשאו יצטרכו לשלם מס שבח?
    בנוסף האם ינזקו מבחינת מס הכנסה על שכר הדירה המתקבל מהדירות? כיום כל אחד מבני הזוג מקבל שכר דירה נמוך מ- 4000 ש"ח, ולא משלם עליו מס הכנסה. אם ינשאו, שכר הדירה משתי הדירות יחד יהיה כ- 7000 ש"ח ויהיה חייב במס הכנסה?

    תודה מראש!