מס רכישה על דירה שניה

  • מס רכישה
    חן | 31/10/2014 15:21

    רציתי לברר על צס רכישה ברכישת דירה.כאשר לי יש דירה על שמי ולבעלי אין.האם ברכישת הדירה הנוספת נשלם את מלוא המס? 6% לדירה שעולה 1180000

    • מס רכישה על דירה שניה
      עו"ד יהודה וישניצקי | 01/11/2014 20:14

      חן שלום

      אכן כן - את ובעלך מהווים תא משפחתי אחד והמס שיחול הוא על דירה שניה. עד כ  1,123,000 בקירוב המס יהיה בשיעור 5% ועל היתרה יחול מס בשיעור  6%

       בברכה

      עו"ד יהודה וישניצקי,

      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      • תגובה
        חן | 01/11/2014 20:16

        הדירה היא חצי שלי וחצי של אימי
        מה קורה במקרה כזה?
        ומה אם עשינו הסכם ממון?

        • מס רכישה על דירה שניה
          עו"ד יהודה וישניצקי | 02/11/2014 05:37

          התשובה לא תשתנה שכן גם 50% מדירה מהווה דירה נוספת (את מודעת לזה שאת יכולה להצהיר על כוונה למכור את הדירה הקיימת תוך 24 חודשים ואם תעשי כן תשלמי מס רכישה על דירה יחידה ?)

          • מס כישה
            חן | 02/11/2014 09:50

            באיזה מעמד אני אמורה להצהיר? אצל מי?רשות המיסים?
            ומה אם אני לא מוכרת את הדירה?