ביטול הסכמה לתמ"א 38

  • ביטול הסכמה לתמ"א 38
    ריטה | 01/09/2014 10:01

    ברשותי דירה בהרצליה, אשר נמצאת בבניין של שישה דיירים, והשייכת לעוד שתי כניסות כאלו. כלומר, ביחד אנחנו 18 דיירים. בבניין עומדים להתחיל בעבודות תמ"א 38 בדצמבר הקרוב.

    אני משכירה את דירתי זו מזה כעשר שנים. חתמתי על הסכמה לביצוע הפרוייקט יחד עם שאר הדיירים.

    כעת, בעוד שהפרוייקט עומד להתחיל תוך חודשים ספורים, נודע לי שבפרוייקטים אחרים מסוג זה, נהוג לשלם לבעלי הדירות השכורות את דמי השכירות, או לפחות חלק ממנו בזמן העבודות.

    האם יש עדיין מה לעשות בנדון. או שעצם זה שחתמתי, אין אפשרות לשנות דבר?!

    בתודה ריטה

    • ביטול הסכמה לתמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 07/09/2014 15:01

      ריטה שלום,

      טרם נגיעה בגוף השאלה עצמה, חשוב שאבהיר כי בחלק גדול מאוד מהפרויקטים אין פיצוי בגין הפגיעה בשכירות. הטענה לפיה "נהוג" לפצות בגין כך היא טענה שאינה נכונה בעיניי. לכן, קשה לי לראות דרך במקרה זה לבטל חתימה מעל ההסכם (בשונה ממקום בו היה מחדל רציני בו פגעו בזכויות מוחלטות).

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דיון ונוטריון