פרוצדורה להגשת התנגדות בתמ"א 38

  • מה הפרוצדורה להתנגדות לתמא 38 וקבלת פיצוי לבניית
    בני | 24/08/2014 22:26

    בניין מגורים מול ביתי.
    הרקע בקצרה- אני מתגורר  ברחוב שהינו שדירה ( ארוגות וכו' ללא כביש, הכביש בצידו האחורי של בתי המגורים) ובו בנויים בתי קרקע 12 במספר ( 6 בכל צד). כל הבתים הם לא יותר מ 2 קומות , הבתים נבנו איי שם בשנות השישים...בחלקם עברו שיפוץ. וכמובן שרכשתי לפני 28 שנים לא הייתה תמא ולא כלום.בשבוע שעבר בית ממול שהינו מוזנח, אף פעם לא גרו שם תושבים קבועים, מתלה של שלט ' הודעה לפי סעיף 49 לחוק תכנון ובנייה..' , תוכנית מס'.. מהות הבקשה הריסת מבנה קיים ובניית בית בן 3 קומות+ קומת גג. אחרי זה רשומה כותרת : ההקלות הבאות : שישה במספר , העברת זכוייות מקומה לקומה וכו' וכו'..למטה רשום שכל המעוניין להגיש התנגדות הינו תוך 14 יום...אז כמובן שאני מתנגד מהרבה סיבות כולל פגיעה באיכות החיים, ירידת ערך, פגיעה בנוף , שינוי מרקם הרחוב וכו' וכו'.ומכאן השאלות:
    1.את ההתנגדות אני מגיש לוועדת תכנון המקומית ? למה לא בית משפט .
    2 . אם היא לא מתקבלת  יש לי זכות לערער בפני מי ? ועדה מחוזית , בית משפט  ?
    3.  בכל מה הפרוצדורה מבחינת לוחות זמנים, קבלת תשובה וכו'?
    4. אחרי כשכמובן אני מתנגד , ואם לא יתקבל , מסלול הפיצוי הוא מקשה אחת להתנגדות , או שני דברים שונים , ואם שונים מה מסלול הפיצוי ?
    5. היות ואני גר ממול - מרחוק 8 מטר , ולא גובל פיזית בקו הבניין ,האם זה משנה את התמונה  ?
    6. האם עדיף לפעול עם השכנה שגרה ליידי  ( אישה מבוגרת) ולשנינו אין את האמצעים הכספיים..מבחינת הסיכויים להתנגדות ? האם יש גופים ולנטרים שעוזרים במקרים אלה?
    תודה מראש לעונים,האם בכל אני בפורום הנכון...

    • פרוצדורה להגשת התנגדות בתמ"א 38
      עו"ד גילי לוי | 28/08/2014 15:42

      בני שלום,

      נושא ארוך ורחב והייתי ממליץ להיוועץ פרטנית בעו"ד אבל להלן תשובותיי:
      1. לוועדה המקומית סמכות שיפוטית בנושאי תכנון ובנייה.
      2. ניתן להגיש ערר לוועדה המחוזית.
      3. הזמן הקריטי הוא הגשת ההתנגדות. לאחר מכן כבר ייקבע דיון והמשך לוחות זמנים ע"י הוועדה.
      4. איני מכיר פיצוי בהתנגדויות מסוג זה.
      5. כמובן שמיקומך ביחס לבניין והשפעת התכנון לגביך היא שיקול רלוונטי בוועדה.
      6. איני מכיר גופים וולנטריים בנושא.

      בהצלחה,

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות' - משרד עורכי דין ונוטריון

      • איך יכול להיות שאין פיצוי, כל גוגל מלא בתושבים
        בני | 28/08/2014 21:04

        שבנו בסמוך אליהם בתמא  38 וקיבלו פיצוי,
        אודה לכם על תשובה מפורטת בעניין.