תמ"א 38 - התנגדות

  • התנגדות והגורמים המעורבים
    ימית | 20/08/2014 11:19

    אנו 5 דיירים בבניין הבנתי שצריך לביצוע הפרוייקט 2/31. 1. כמה דיירים מספיק שיחתמו כדי שיחשב רוב?

    2. האם ייתכן שביקשו שגם הבניין השני ליד ישתתף ורק אז יסכימו לביצוע הפרוייקט? שם ישנם עוד 4 דיירים, אז כמה צריך בסך הכל במקרה כזה?
    3. אילו מסמכים עליי להגיש במקרה של התנגדות ולמי? בבקשה אשמח לשמוע על כל הגורמים האפשריים.4. האם בגלל שהבניין ישן מאוד יכולים לחייב אותנו ע'יי פניה למפקח על המקרקעין, כן לחתום על התמ''א? (ייתכן ונבנה לפני שנת 80)

    תודה

    • תמ"א 38 - התנגדות
      עו"ד אילן הלוי | 20/08/2014 17:30

      שלום ימית!

      דרוש רוב של 2/3 מבעלי הזכויות המחזיקים 2/3 מהרכוש המשותף לפרויקט של תוספת קומות ורוב של 80% לפרויקט של תמ"א 38/2 הריסה ובניה.

      יתכן והבנין שלכם בנוי ל אותה חלקה כמו הבנין השני ולכן עלתה הדרישה. במקרה שהולכים שני הבנינים אז תעשי את החישוב לפי סך כל הדיירים בשני המבנים.

      את יכולה להגיש התנגדות תכנונית לבקשה להיתר לאחר שיהיה פרסום במסגרת הזמן המותר. אין צורה פורמאלית אלאפשוט תעלי על נייר את נימוקי ההתנגדות.

      בפני המפקח זו תביעה שמוגשת על ידי יתר הבעלים נגד מי שלא חותם. שם צריך להגיש כתב הגנה רצוי עם עורך דין.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38