תמ"א 38

  • התנהלות בעייתית מצד היזם
    בן | 13/08/2014 20:51

    שלום ונעים מאוד.
    אשתדל להעביר תמונה מדוייקת ככל האפשר:בבניין בו אני מתגורר מתבצעת עבודת תמ"א 38, תאריך סיום הפרויקט, בימים אלו מתקרב והעבודה רחוקה מלהיגמר.
    התאריך הנ"ל הוא לאחר שעבר כבר התאריך הראשוני, וזה בעצם הדד ליין הסופי.
    כל העבודה, מתבצעת בצורה העגומה ביותר, אמא שלי החליקה פעמיים במדרגות בעקבות אילתורים כאלו ואחרים שהתבצעו בשטח בזמן העבודה על המדרגות, מספר פעמים היה נדרש ממני פיזית לטפס כי המעבר לא היה פשוט. שבועיים ללא מעקה, עם אופציה ליפול - גובה של 4 קומות אנחנו קומה אחרונה.עבודות כאלו ואחרות שדורשות מהדייר להישאר בבית, להפסיד יום עבודה, מתבצעות בחצאים אם בכלל. לדוגמה:היום אמא שלי נאלצה להפסיד יום עבודה בשביל לשים תריסים. עבודה שלקחה להם 10 דק על השעון. ולמה היא נאלצה להפסיד יום עבודה? כי ההתקנה נקבעה לשעה 8:00 בבוקר, אמנם המתקינים הגיעו רק בשעה 12:30. מה גם, שהמידות לא נכונות והם יאלצו להגיע שוב, ועוד יום עבודה אבד לו.ושאר השכנים, חלקם קיבלו, ככה מהצד, ריצוף חדש, שיפוץ לדירה במחיר טוב, וככה האריכו להם את הסבלנות, וסגרו להם יפה-יפה את הפה.חשוב לי לציין, אין מצידנו שום דרישה למשהו שלא מגיע לנו, אבל יש גבול, אנשים מפסידים ימי עבודה, מפסידים כסף, הסכנות שמתחת לאף - והדד ליין שהגיע, ושום דבר לא נראה שעומד להסתיים.
    הדיירים "חוששים" מהיזם, כי הוא המממן, ויש בניין קרוב לכאן, שיזם אחר קרס כלכלית בזמן ביצוע העבודה והדיירים נאלצו לשלם מכיסם. הדבר היחידי שהדיירים מיחלים אליו הוא שיסתיים הפרויקט. לפי החוזה הקבלן התחייב לשלם פיצוי על סך 3,000 שקלים לחודש לכל דייר ברגע שעובר תאריך הדד-ליין, ושום דייר, לא דורש את זה.

    אני רוצה להבין, מה, זה מלחמה?
    שרק רוצים שהיא תחלוף?
    אשמח לדעת מה האפשרויות שעומדות בפנינו, או שמא באמת עדיף, לחכות שהדבר הזה יגמר כמה שיותר מהר.

    • תמ"א 38
      עו"ד אילן הלוי | 14/08/2014 09:48

      שלום בן!

      אני לא מכיר את הפרויקט וגם לא את ההסכם שלכם מול היזם. מעבר להסכם אני גם לא מכיר את הארועים לאחר חתימת ההסכם ומה גרם ליזם להתעכב בעבודה. לכן קשה לי לתת לך תשובה מדויקת. אם היזם מתקדם בעבודה ורואים את הקצה אני הייתי ממין בסבלנות עד לסיום. דרישה לפיצוי בגין איחור, אם מגיע לכם, אפשר לתבוע גם מאוחר יותר. בנוסף- היה לכם עורך דין שיצג אותכם בהסכם. למה לא תתיעצו איתו? אני מניח שהוא מכיר את ההסכם ואת היזם.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38